Eerste koopcontract nieuwe wijk in Weesp getekend

Wikimedia
Foto Arch Wikimedia

De eerste woning in Weespersluis, een nieuwe wijk in Weesp, is vorige week verkocht. In deze woonwijk moeten de komende jaren in verschillende fasen 2.750 woningen verrijzen. Het gebied wordt ontwikkeld vanuit de GEM Bloemendalerpolder, een samenwerking van Blauwhoed/Van Wijnen, BPD/Van Erk en AM.

Keijzer: “reden voor ons om van Amsterdam naar Weesp te verhuizen”

De kopers van de eerste woning zijn Joline Keijzer en Erik Beekmans uit Amsterdam. Het huis dat zij kochten is onderdeel van deelproject Lanenrijk, waar 175 woningen in een ‘fin de siècle’-stijl worden gerealiseerd. De eerste 24 woningen zijn ontworpen door Mulleners+Mulleners Architecten en worden ontwikkeld door Blauwhoed/Van Wijnen. De kopers van het eerste huis werden voornamelijk over de streep getrokken door het ontwerp, dat het Haaks Wonen-concept volgt.

Natuur en water spelen belangrijke rol

Weespersluis moet een ruim woonlandschap worden waarin slechts een derde van het gebied is bebouwd. Zo blijft er veel ruimte over voor natuur en water. De eerste woningen die reeds te koop zijn staan inmiddels allemaal onder optie. Als alles volgens de planning verloopt kan de bouw van de eerste woningen in december 2017 van start gaan.

DELEN