Gemeente Amsterdam reikt “De Prijzen van 2015” uit.

De feestelijkheden vinden dit jaar op 10 december plaats in VEN, de spectaculaire transformatie van het oude KPN-gebouw in Sloterdijk Centrum. In het pand komen onder andere twee hotels, werkplekken voor creatieve bedrijven, een health- en fitnesscentrum en op de bovenste verdieping een restaurant met panoramisch uitzicht. Een impuls voor Sloterdijk-Centrum.

Column

De avond start met een gesproken column van de Amsterdamse ontwerper en columnist Ronald Hooft. Vervolgens zal wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) het cijfer bekend maken van het aantal woningen waarvan de bouw dit jaar is gestart.

Paneldiscusse met Feike Siewertsz van Reesema

Tijdens een paneldiscussie met wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen), André van Stigt (jurylid Geurt Brinkgreve Bokaal), Madeleine Maaskant (juryvoorzitter Zuiderkerkprijs) en Feike Siewertsz van Reesema (private belegger), die vorige week nog panellid was bij het evenement “Big Spenders”, wordt de zaal uitgedaagd te reageren op een aantal stellingen.

Prijsuitreiking

Tot slot geven de juryvoorzitters een toelichting op hun keuzes en maken ze de winnaars van beide prijzen bekend. Na de prijsuitreiking is er gelegenheid om de winnaars te feliciteren en na te praten bij de borrel met buffet.
Zuiderkerkprijs Deze prijs is een onderscheiding voor het beste woningbouwproject dat afgelopen jaar is gerealiseerd in Amsterdam. Geurt Brinkgreve Bokaal wordt uitgereikt uit aan het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie in de bestaande voorraad van Amsterdam.