Groot aantal appartementen in gebouw ‘Hendric’ verkocht aan BPL Pensioen

Foto Pixabay

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 68 appartementen gekocht vlakbij het centrum van Breda. De appartementen zijn huurwoningen in de vrije sector en worden naar verwachting opgeleverd in het najaar van 2022.

Hendric als onderdeel van de Drie Hoefijzers

Het gebouw moet het laatste complex worden dat deel uit gaat maken van de nieuwe buurt ‘de Drie Hoefijzers’, waar onder andere ook ‘La Baronesse’, een in de buurt gelegen woningcomplex, toe behoort. Het gebouw ‘Hendric’ zal niet in het geheel bestaan uit huurwoningen, naast de 68 huurwoningen worden er ook nog 56 koopappartementen gerealiseerd.

Het appartementencomplex komt ten noorden van het centrum te liggen, op de hoek van de Stationslaan en de Terheijdenseweg. Wat betreft de energievoorziening is er rekening gehouden met de duurzaamheid van het gebouw. De appartementen zullen niet vastzitten aan het gas, ze worden aangesloten op het warmtenet en er komen zonnepanelen op het dak die de algemene ruimtes van stroom moeten voorzien. De appartementen, die tussen de 75 en 123 vierkante meter groot zijn, krijgen elk een eigen parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage.

Mark Rosenberg: “Deze woningen sluiten goed aan bij de vraag naar dit type huisvesting in Breda”

De appartementen in het complex, die gericht zijn op kleine huishoudens en gezinnen, sluiten goed aan op de vraag volgens Mark Rosenberg. Rosenburg is bestuurslid van het BPL, volgens hem past de acquisitie van het complex ook binnen het streven van BPL om energiezuinige woningen te kopen. Hij verwacht dan ook dat het rendement van deze duurzame belegging positief zal bijdragen aan de beleggingsportefeuille van de ondernemers van BPL.

DELEN