Grote vraag naar last mile-vastgoed

Foto Pixabay

Europese bedrijven zijn voornemens om het komende jaar hun last mile-vastgoed uit te breiden. Dat blijkt uit een rondvraag van Mileway, de grootste eigenaar en beheerder van dergelijk vastgoed in Europa. 60 procent van de ondervraagde bedrijven gaf aan de komende twaalf maanden meer last mile-vastgoed te willen gaan huren.

Van der Stichele: “Overstap naar online en e-commerce heeft impact op vastgoedbehoeften”

“Het is duidelijk dat bedrijven in Europa, groot en klein, zien dat de overstap naar online en e-commerce blijvend is en groeipotentie heeft”, aldus Emmanuel van der Stichele, CEO van Mileway. “Dit heeft nu een impact op de vastgoedbehoeften: 60% van de bedrijven en 74% van onze klanten wil komend jaar meer ruimte krijgen om te voldoen aan de snel toenemende vraag in e-commerce”, vervolgt hij. “De consument verwacht steeds snellere levertijden, waardoor bedrijven hoogwaardige en goed gelegen ruimten nodig hebben die dichter bij hun stedelijke gemeenschap liggen.” Voor het onderzoek zijn 1.400 bedrijven ondervraagd die commerciële ruimten huren aan de rand van grote stedelijke gebieden in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Groot-Brittannië. USA, UK, Australia, South Korea, France porn MAT6TUBE watch online!

Beperkte beschikbaarheid van locaties

Het onderzoek van Mileway lijkt eerdere bevindingen van vastgoedadviseur Savills eens te meer te onderstrepen. Deze meldde in oktober van dit jaar nog dat de G4-steden kampen met een zeer beperkte beschikbaarheid van geschikte locaties en bedrijventerreinen voor last mile-vervoer. Savills noemde het faciliteren van de groei van last mile-logistiek destijds ‘een grote uitdaging’, en sprak van een ‘war on land’. En hoewel de verdozingsdiscussie in volle gang is, benadrukte Savills dat het aantal online aankopen er niet minder om wordt.

DELEN