Nederland belooft zich aan eu regels te houden

Naar aanleiding van het met redenen omkleed advies van de Commissie hebben de Nederlandse autoriteiten besloten de contracten met betrekking tot de bouw van de sporthal en de aanleg van de parkeerplaatsen te annuleren. Ook de verplichtingen inzake de bouw van de woningen en het centrum met commerciële en sociale functies zijn uit het contract verwijderd. Het herziene contract heeft daardoor nu nog alleen betrekking op de verkoop van grond en niet op werken.

“Deze knieval voor de Europese Commissie laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is dat gemeenten bijzonder zorgvuldig te werk gaan bij de inrichting van hun contracten bij gebiedsontwikkeling.”

“De combinatie van een realisatieplicht en het publiekrecht overstijgende eisen kan vaak maar beter vermeden worden. De gemeente Ede zal zich hier inmiddels goed van doordrongen zijn, want recentelijk was dit eigenlijk al bevestigd door het Hof Arnhem in de uitspraak van 26 april 2011 over de ontwikkeling van het Edese project ‘Nova Gelriae.'”

DELEN