Particulieren profiteren voor het eerst van grondbelegging in Nederland

Foto Pixabay

In De Scheg-Oost in Amstelveen is vrijdag de eerste geslaagde particuliere grondbelegging van Nederland afgerond, zo meldt VastgoedJournaal. Grondontwikkeling Nederland (GoN) verkocht de aandelen van zijn beleggers aan projectontwikkelaar Yieldforce, dat in De Scheg een woonwijk gaat ontwikkelen. De beleggers krijgen bovenop hun investering een rendement van 8 tot 20 procent op jaarbasis uitgekeerd.

Beleggers kochten in Amstelveen geen kavel, zoals gebruikelijk bij grondbeleggingen, maar een onverdeeld aandeel in de toekomstige bouwlocatie. Daardoor konden zij als particulier deelnemen aan een projectontwikkeling, terwijl GoN als hun vertegenwoordiger optrad en de ontwikkeling van de gronden aanjoeg.

8 tot 20 procent rendement op jaarbasis

Tussen 2014 en 2019 verkocht Grondontwikkeling Nederland grondaandelen aan 642 beleggers. Nu de overdracht van de gronden aan Yieldforce heeft plaatsgevonden, hebben de eerste beleggers reeds hun betaling ontvangen. Zij behaalden een rendement van 8 tot 20 procent op jaarbasis, bovenop hun investering. “Daarmee hebben particulieren voor het eerst een grondontwikkeling in Nederland laten slagen”, reageert Shandar Kooij opgetogen. Kooij is de oprichter en eigenaar van Grondontwikkeling Nederland, dat deze innovatieve werkwijze in de Nederlandse vastgoedbranche introduceerde.

“Met langjarige particuliere beleggingen brengen we rust in het ontwikkelingsproces en zijn de belangen van alle betrokkenen gelijk”, benadrukt Shandar Kooij. “Anders dan het geval is bij financiering door banken, heeft nu bovendien iedereen belang bij een geslaagde ontwikkeling”, vervolgt Kooij. “Dat geldt voor de beleggers, Grondontwikkeling Nederland en bovenal de Gemeente Amstelveen, die een nieuwe uitbreiding tegemoet mag zien.”

Uitbreiding De Scheg

Ook Bas Poel, eigenaar van Yieldforce, prijst de inspanningen van alle betrokkenen en laat weten tevreden te zijn met de aankoop van de gronden in De Scheg-Oost. Nu de ontwikkeling van De Scheg-Oost een volgende fase ingaat, verkennen Yieldforce en Grondontwikkeling Nederland eenzelfde stap met betrekking tot het nabijgelegen De Scheg-Midden, dat de Gemeente Amstelveen eveneens voor woningbouw heeft bestemd.