18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Atom Zhou

Organisatie:

Zhou Real Estate

Atom Zhou

Atom Zhou is een vastgoedontwikkelaar uit Den Haag. Zhou is directeur en oprichter van Zhou Real Estate en was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van het Asian Business Court in Den Haag, Colours of Asia in Rotterdam en Hotel Havendijk 1001 in Schiedam.

Opkomst in telecom en media

In 1999 behaalde Atom Zhou zijn hbo-diploma Industrial Management Engineering aan De Haagse Hogeschool. Een jaar eerder was Zhou al een telecomonderneming gestart. Naast zijn werk in de telecom- en vastgoedbranche is Zhou managing director van de China Times, in 2003 door Zhou opgericht. Dit is een onafhankelijke mediaorganisatie, die is goedgekeurd en wordt ondersteund door de Chinese ambassade in Nederland. De tweewekelijkse krant telt een oplage van 50.000 exemplaren.

Overstap naar vastgoedsector

De verkoop van zijn telecomonderneming eind jaren 2000 stelde Atom Zhou in staat om zich verder toe te leggen op de vastgoedsector, waarin hij sinds 2009 actief was. Daarbij heeft hij oog voor unieke projecten. Zo ontwikkelde Zhou in Rotterdam het multifunctionele Colours of Asia, in het gebouw van de voormalige discotheek Nighttown. Met Colours of Asia, een combinatie van kunst, cultuur, horeca en winkelgelegenheden, haalt hij het moderne Azië naar Rotterdam.

Een van Atom Zhou’s eerste vastgoedprojecten was het Asian Business Court (ABC) in de Haagse wijk Ypenburg. Daartoe nam hij in 2009 het initiatief en hij bleef tot 2016 betrokken bij het project. Het Asian Business Court is een verzamelgebouw waarin kantoren, bedrijfsruimten met showrooms, een businesshotel, horeca, leisure- en congresfaciliteiten en een knowledge centre voor business support aan Chinese bedrijven zijn gevestigd.

Politieke en maatschappelijke activiteiten

Daarnaast is Atom Zhou maatschappelijk én politiek betrokken. Zo wordt hij regelmatig betrokken bij de organisatie van culturele evenementen, zoals de landelijke viering van Chinees Nieuwjaar en het honderdjarig jubileum van de Chinese gemeenschap in Nederland, in 2011. Ook is hij bestuursvoorzitter van Stichting De Chinese Brug, een non-profit welzijnsorganisatie. Deze rol vervulde hij tussen 2013 en 2017 ook bij de Dragons Businessclub.

Sinds 2013 is Zhou bovendien politiek actief voor het CDA. In 2014 en 2015 was hij achtereenvolgens kandidaat-gemeenteraadslid voor Den Haag en kandidaat-Statenlid voor Zuid-Holland. In 2017 trad Zhou toe tot het bestuur van de Haagse tak van de partij, een van de grootste politieke organisaties van Nederland.

In het nieuws