16 C
Amsterdam
donderdag, juli 11, 2024
Klaas Hummel

Linkedin:

Klaas Hummel

Organisatie:

www.lapidusholding.nl

Klaas Hummel

Klaas Hummel is een Nederlandse vastgoedondernemer, geboren in 1960 te Rotterdam. Hij is de oprichter en eigenaar van Lapidus Holding, een vastgoedbeleggingsmaatschappij uit Amsterdam. Hummel is met Lapidus internationaal actief, met een portefeuille die residentieel, commercieel en recreatief vastgoed bevat. Zijn successen in de vastgoedbranche hebben ertoe geleid dat hij zich bij de rijkste Nederlanders mag scharen.

Carrière

Na het hoger economisch en administratief onderwijs te hebben doorlopen en aan zijn dienstplicht te hebben voldaan, begon Klaas Hummel zijn carrière bij wat destijds de Amro bank heette. Hier volgde hij een academische opleiding. Binnen drie jaar maakte hij de overstap naar het vastgoed en ging hij aan de slag bij achtereenvolgens Aegon Vastgoed en Rodamco.

Bij Aegon kwam Hummel al in aanraking met de Duitse vastgoedmarkt, maar met name tijdens zijn werk voor Rodamco bouwde hij bij onze oosterburen een groot netwerk op. Dit leidde ertoe dat hij door de voormalige Duitse investeringsbank Sal. Oppenheim werd gevraagd om een Zweeds vastgoedfonds te beheren. In een periode waarin andere Zweedse banken benedenmaats presteerden op de vastgoedmarkt, presteerde Hummels fonds bovengemiddeld sterk. Zijn goede prestaties vielen op bij de Zweedse Centrale Bank, die hem begin jaren negentig vroeg om crisismanager te worden voor verschillende Zweedse banken.

Lapidus Holding

Toen de crisis was bezworen richtte Hummel in 1993 zijn eigen onderneming Lapidus Holding op, waarmee hij door de jaren heen investeerde in een breed scala aan vastgoed, zoals woningen, bedrijfspanden, vakantieparken en hotels. Lapidus is gevestigd aan het Museumplein en investeert in panden in Berlijn, Frankfurt en Amsterdam, met een focus op Amsterdam-Zuid.

In 2005 richtte Hummel met Propertunities Immobilien & Consulting GmbH een tweede bedrijf op, gericht op de Duitse vastgoedmarkt. Het bedrijf houdt kantoor in Düsseldorf en is gericht op vastgoedontwikkeling en consultancy, met een focus op het hogere segment van de markt. Projecten waar Propertunities aan werkte, zijn bijvoorbeeld een woontoren in Düsseldorf en een vijfsterrenhotel in Seefeld, vlak over de grens met Oostenrijk. Tegenwoordig is Hummel niet meer bij dit bedrijf betrokken.

In het nieuws