Project Amsterdam-Zuidoost wint nieuwbouwprijs 2021

Foto Pixabay

Afgelopen week heeft het project Mi Oso, wat Surinaams is voor ‘Mijn Huis’, de Nieuwbouwprijs 2021 gewonnen. Dit is een publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Van de ruim 5.000 stemmen ontving het project er ruim twintig procent.

Een huis voor iedereen

Het nieuwbouwproject Mi Oso in Amsterdam-Zuidoost bestaat uit 42 koopwoningen en 84 sociale huurwoningen. Daarmee is het een project waar mensen met allerlei inkomens kunnen wonen. Het project is een mix van Surinaamse en Nederlandse invloeden. De eengezinswoningen worden bijvoorbeeld gekenmerkt door groene luiken, witte gevels en rode daken. Ook zijn de huizen voorzien van een veranda en hebben ze de typische Nederlandse invloeden die je ook in Paramaribo ziet, zoals donkergroene accenten en oranje pannendaken.

De sociale huurwoningen zijn dan weer typisch Hollands te noemen, met een typologie van een galerijflat. Ook deze woningen hebben wel een paar Surinaamse eigenschappen, zoals grote balkons op hoge kolommen en een overstekend schuin dak.

Laurens Ivens: “iedereen kan hier wonen”

Volgens Wethouder van Bouwen en Wonen Laurens Ivens, tevens een van de mensen die de prijs heeft uitgereikt, is Mi Oso het perfecte thuis voor mensen met allerlei verschillende achtergronden. Niet alleen kan iedereen hier wonen, er is ook veel belangstelling voor. Door de multiculturele samenleving van Zuidoost vormt het project Mi Oso, met haar Surinaamse en Nederlandse mix, volgens Ivens de perfecte toevoeging aan Amsterdam-Zuidoost.

DELEN