RenDeco Vastgoed van Barry van Suijdam transformeert kantoorpand aan Kanaalkade in Alkmaar

Foto Vastgoedjournaal

Begin 2018 start Rendeco Vastgoed BV, de onderneming van Barry van Suijdam, met de transformatie van een kantoorpand aan de Kanaalkade 26-28 in Alkmaar, zo meldt Vastgoedjournaal. In het pand worden 15 appartementen, drie winkels en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, het voormalig kantoorgebouw krijgt daarmee een nieuwe bestemming. De verbouwingsplannen werden reeds eind 2016 goedgekeurd door de burgemeester en wethouders van Alkmaar, zodat de verbouwing spoedig in gang gezet kan worden.

Van Suijdam: “Een prachtplek voor een transformatie”

In het voormalige kantoorpand, daterend uit 1976, was supermarktketen DekaMarkt gevestigd. Door de ideale locatie, met het centrum van Alkmaar op loopafstand en uitzicht op het kanaal vanuit de voorgevel, is het een gewild pand. Van Suijdam is dan ook zeer te spreken over zijn aanwinst en kijkt uit naar de oplevering, die naar verwachting in de zomer van 2018 zal zijn. De begane grond wordt in de verbouwing vrijgehouden voor commerciële doelstellingen en biedt plaats aan drie winkels. De ondergelegen parkeergarage biedt een berging en parkeerplaats voor de bewoner(s) van ieder appartement, er blijven daardoor 8 parkeerplaatsen over voor winkelend publiek.

Appartementen worden ‘turn key’ opgeleverd

De 15 appartementen, verdeeld over drie verdiepingen, zullen turn key worden opgeleverd. Voor de nieuwe bewoners wordt een vloer gelegd en daarnaast worden ook een keuken en luxe badkamer geplaatst. De transformatie van kantoorpanden naar appartementen is een bekende werkwijze voor RenDeco Vastgoed BV, die eigenaar Van Suijdam toepast op vele panden door heel Nederland. “Ik verwacht de komende maanden nog meer transformaties te kunnen aankondigen”, aldus Van Suijdam.

DELEN