Voormalig Ministerie Den Haag wordt door Impact verbouwd tot wooncomplex

Foto Pixabay

Afgelopen maand heeft de Rotterdamse projectontwikkelaar Impact Vastgoed een overeenstemming bereikt met Van Wijnen. een bouwconcern actief in onder andere projectonwikkeling, woningbouw en vastgoedbeheer, over de realisatie van het project Plesmanduin in Den Haag. Het gebouw, dat is ontworpen als hoofdkantoor van de KLM en lang heeft gefungeerd als Ministerie van Infrastructuur en Milieu, wordt omgetoverd tot een wooncomplex. Het is de bedoeling dat de omgeving een levendig en groen gebied wordt waar mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen samen kunnen wonen.

 

Voor ieder wat wils

Het nieuwe gebouw krijgt de naam Plesmanduin, een verwijzing naar de ligging van het complex tussen de Plesmanweg en de Hubertusduin. Het wooncomplex zal bestaan uit meerdere soorten woningen. Zo komen er koopwoningen voor het duurdere segment, maar ook startershuurwoningen voor jonge professionals. Ook voor expats zal het wooncomplex voorzien zijn van huurappartementen. In een volgende fase van het project wordt er ook plaats gemaakt voor nieuwbouw: op de plek van het witte gebouw uit de jaren ‘80, De Saxofoon genaamd, worden 3 woongebouwen gebouwd.

 

Marco Praagman: ‘wij kijken vol vertrouwen uit naar het eindresultaat’

Marco Praagman, technisch directeur bij Impact Vastgoed, gaf aan trots te zijn dat Impact een start kan maken met het project en uit te kijken naar de samenwerking met van Wijnen:’Wij danken Van Wijnen voor de transparante en constructieve samenwerking van de totstandkoming van de overeenkomst en kijken vol vertrouwen uit naar het eindresultaat”.  Ook van Wijnen heeft er klaarblijkelijk zin in. Theo Rook, regiodirecteur Van Wijnen West, geeft aan trots te zijn het gebouw in Den Haag, wat een belangrijk rijksmonument vormt, een tweede leven te kunnen geven. Ook hij kijkt uit naar de samenwerking met Impact:’Samen met onze partners gaan we een mooi nieuw thuis voor de toekomstige bewoners maken!’