16.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Esteon

Conventionele huizensites stellen de woning centraal in het zoeken naar een nieuwe huurwoning. Esteon daarentegen bekijkt het zoekproces vanuit de vraagkant. Door de woonwensen, kenmerken en het zoekgedrag van de potentiële huurder in kaart te brengen, is een door Esteon ontwikkeld algoritme in staat het zoeken over te nemen van de huurder en diens ervaring aanzienlijk te verbeteren. “Simpel gezegd doen we hetzelfde als Funda, maar dan andersom”, liet oprichter van Esteon Gijs-Jan Witkamp in 2018 aan Quote weten.

Zoekproces uitbesteden

Een veelgehoorde klacht van woningzoekenden is dat zij het overzicht kwijtraken en weinig kans maken op de krappe woningmarkt. Esteon ontwikkelde daarom zijn innovatieve algoritme als antwoord op deze klacht. Negentig of honderdtachtig dagen lang zoekt het intelligente en zelflerende systeem naar geschikte huurwoningen voor zijn gebruikers. Deze hoeven daartoe alleen hun woonwensen op te geven, waarop zij van Esteon direct een gratis advies over hun kans van slagen ontvangen. Zo beperkt Esteon het aantal klachten tot een minimum. Besluiten huurders te vertrouwen op de expertise van het woningplatform, maar is er binnen negentig dagen geen enkele match? Dan krijgen zij zelfs hun geld terug.

Het algoritme van Esteon selecteert uit het aanbod van 100.000+ verhuurders de geschiktste opties voor de woningzoekende. Deze geeft aan geïnteresseerd te zijn in een woning of juist niet door de matches te liken of te disliken. Het zelflerende systeem denkt daarbij actief mee. Eerdere keuzes van de gebruiker worden namelijk meegewogen in de selectie van nieuwe matches, zodat de kans van slagen steeds groter is.

Vraagkant centraal

In tegenstelling tot andere bekende huizensites, waar gebruikers zelf in het vaak omvangrijke aanbod moeten speuren, benadert Esteon de zoektocht naar een huurwoning vanuit de vraagkant. Oprichter Gijs-Jan Witkamp begon zijn onderneming dan ook vanwege zijn eigen ervaringen met het zoeken naar een nieuwe woning. Al in 2012 bleek dit in Amsterdam onbegonnen werk. Daarom besloot hij de werkwijze om te draaien en zo bij te dragen aan een betere ervaring voor woningzoekenden.

Huurders zoeken op Esteon niet langer vruchteloos naar dat ene huis dat al hun wensen voldoet. Het innovatieve systeem doet het werk. Daarmee komt Esteon tegemoet aan klachten van woningzoekenden. De ervaringen van gebruikers zijn uitermate positief. Het algemene tevredenheidspercentage van klanten ligt op maar liefst 86 procent. 93 procent van de gebruikers zou Esteon ook aan anderen aanbevelen.

De weinige klachten die het bedrijf ontvangt, worden naar tevredenheid verwerkt, blijkt uit het tevredenheidspercentage van ervaringen met de klantenservice. Ook dat is met 93 procent uitzonderlijk hoog. Esteon hecht grote waarde aan de ervaring van klanten en een snelle afhandeling van klachten. Het woningplatform is “dagelijks bezig met de verbetering van de klantenervaring en service”, meldt Esteon op de eigen website.

Explosieve groei

Witkamp is sinds 2012 met zijn innovatieve woningplatform actief op de Nederlandse woningmarkt. Aanvankelijk richtte Esteon zich vooral op grote steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem en ’s-Hertogenbosch. In 2019 helpt de nog jonge onderneming woningzoekenden al in meer dan vijfennegentig Nederlandse, Duitse en Belgische steden aan een nieuwe huurwoning.

Ook het aantal gebruikers en matches steeg explosief. Had Esteon in de eerste maanden van zijn bestaan nog maar enkele duizenden gebruikers, anno 2019 hebben meer dan 650.000 mensen gebruikgemaakt van het zoeksysteem. In april 2016 hadden al 1.000.000 matches plaatsgevonden, in mei 2017 5.000.000 matches en nog geen jaar later al 10.000.000 matches. In 2019 is de teller zelfs al voorbij de 15.000.000 miljoen matches.

Contact:

  • Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen
  • +31 (0)85 888 38 18
  • support@esteon.com
  • www.esteon.com

Nieuws