16.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Hanzevast

Hanzevast Group is een beleggings-, scheepvaart- en vastgoedonderneming met beleggen en beheren als kernactiviteiten. In Nederland en het noorden en westen van Duitsland beheert en exploiteert Hanzevast momenteel 89 kantoorpanden, daarnaast beheert de onderneming 13 zeevarende schepen. In oktober 2017 verkocht het bedrijf 25 Groningse panden aan het Amerikaanse privaat vermogensbedrijf HighBrook Investors.

Hanzevast is opgericht in 1995 door Jaap Wolters. Gedurende zijn studententijd bouwde hij al een vastgoedportefeuille op, met een compagnon uit de scheepvaart zette hij Hanzevast op, waar hij nog steeds Algemeen Directeur is. Hanzevast bestaat uit drie divisies: ‘Hanzevast Capital’, aanbieder van fiscaal geoptimaliseerde vastgoed- en scheepvaartfondsen, ‘Hanzevast Real Estate’ met als kernactiviteiten het verhuren en managen van commercieel vastgoed, en ‘Hanzevast Shipping’ dat internationale handel over zee faciliteert.

Duurzaam

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van Hanzevast. Gebouwen worden, waar mogelijk, verduurzaamd en huurders krijgen monitoringsystemen om bewuster met het energieverbruik om te gaan. Een voorbeeld van een dergelijk duurzaam gebouw is ‘Greenish’, waar kantoorruimtes verhuurd worden aan bedrijven. Greenish stimuleert het gebruik van openbaar vervoer en biedt daarom elektrische deelauto’s aan voor medewerkers. Architect Cees Dam vormde het interieur en exterieur tot een duurzaam en letterlijk groen geheel. Hanzevast heeft een van de grootste kantorenportefeuilles van Nederland en zet steeds meer in op het verduurzamen van gebouwen zoals Greenish.

Contact:

  • Verlengde Hereweg 174, 9722 AM Groningen
  • Postbus 20, 3980 CA Bunnik
  • +31 (0)50 5207676
  • info@hanzevastcapital.nl
  • www.hanzevastcapital.nl

Nieuws