18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Organisatie:

Goedland NV

Cor van Zadelhoff

Cor van Zadelhoff (1938) is de oprichter van Zadelhoff Makelaars, dat hij in de jaren negentig onderbracht in het internationale vastgoedbedrijf DTZ. Bedrijfsonderdeel DTZ Zadelhoff werd in 2016 door Cushman & Wakefield overgenomen.

Daarnaast verdiende Van Zadelhoff een vermogen als vastgoedhandelaar, in 2018 geschat op 315 miljoen euro. Daarmee bezette hij dat jaar plek 115 in de Quote 500. De waarde van zijn vastgoedportefeuille, voornamelijk in zijn beleggingsmaatschappij Goedland NV verzamelde kantorenlocaties in Amsterdam en Londen, werd in 2018 geraamd op bijna 350 miljoen euro.

Bedrijfsmatig onroerend goed

De basis van Cor van Zadelhoffs succes was zijn vroege specialisatie in advies en bemiddeling bij bedrijfsmatig onroerend goed. maltakiss.com. Daarbij hanteerde hij een in de jaren zestig innovatieve constructie. Hij bood bedrijven die hun kantoor zelf in eigendom hadden, de overgrote meerderheid, een alternatief. Wanneer zij hun pand aan Van Zadelhoff verkochten, verhuurde hij het terug.

Geen pensioen

Hoewel Cor van Zadelhoff inmiddels de 80 is gepasseerd, is van een pensioen geen sprake. Hij is anno 2019 nog steeds actief op de vastgoedmarkt. Wel heeft Van Zadelhoff zijn aandelen in DTZ Zadelhoff verkocht. Ook het meeste vastgoed heeft hij van de hand gedaan, op kantoorlocaties in Amsterdam en Londen na. Verder is of was Van Zadelhoff onder meer commissaris van het Rabo Bouwfonds, Damen Shipyards en Reggeborgh Beheer, en adviseur van Schiphol Groep, KPN en Nederlandse Spoorwegen.

De opbrengsten van Goedland NV gaan tegenwoordig naar Stichting Drs Cor van Zadelhoff Fonds. Daarmee ondersteunt Van Zadelhoff goede doelen, met een focus op iconische gebouwen en bejaardenzorg.

In het nieuws