18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Jacob Thalen

Organisatie:

www.pearlcapital.nl

Jacob Thalen

Als CEO staat Jacob Thalen aan het roer bij investeringsmaatschappij Pearl Capital. Hij trad in 2022 aan als algemeen directeur van de onderneming, na jarenlang ervaring op te hebben gedaan binnen de vastgoedbranche.

Vastgoedondernemer

Jacob Thalen werd in 1968 geboren in Hoogeveen. Hij volgde een universitaire studie Bedrijfskunde en deed jarenlang ervaring op als ondernemer. Een deel van zijn leven was hij woonachtig in Spanje. In die periode zette hij in Valencia een groothandel op waarbij de focus lag op het importeren van teakhouten meubels uit Azië. Nadat vastgoed echter zijn interesse wekt, stopt hij in 2009 met de onderneming om zich hier verder in te verdiepen.

Met onroerend goed in en om de Randstad, heeft Thalen tussen 2009 en 2022 geïnvesteerd in zijn persoonlijke vastgoedportefeuille. Gaandeweg werd hij daardoor een specialist binnen deze branche. Naast dat hij zelf vastgoed kocht en verkocht, adviseerde hij als bemiddelaar ook anderen over hun vastgoedinvesteringen. Vanaf 2017 begon hij, mede dankzij zijn kunde en groeiende netwerk, ook met de ontwikkeling van vastgoedprojecten.

Pearl Capital

Als de vastgoedondernemer in 2022 de rol van CEO kan vervullen bij Pearl Capital, ziet hij zijn kans schoon. De objecten uit zijn vastgoedportefeuille zet hij op de markt en hij wijdt zich vanaf dag één volledig aan zijn nieuwe functie binnen de investeringsmaatschappij. Onder zijn leiding werken deskundigen met ervaring binnen de vastgoedbranche en financiële sector samen om investeerders aan een betrouwbare investering te helpen.

Hierbij speelt het zakelijk hypothekenfonds van Pearl Capital de hoofdrol. Daarbij investeert de belegger in hypotheken van zakelijk vastgoed. Investeren kan er al vanaf een ton en beleggers krijgen het eerste hypotheekrecht, wat zorgt voor een bepaalde mate van zekerheid. Voor Jacob Thalen sluit de organisatie naadloos aan op zijn kennis, expertise en interesses. Hij kan zijn ondernemerschap nu combineren met zijn leiderschapservaring en passie voor vastgoed. Intussen kijkt hij binnen de investeringsmaatschappij constant naar hoe hij de organisatie en het product verder kan professionaliseren en verbeteren.

In het nieuws