21.5 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Karsten Klein

Organisatie:

www.denhaag.nl

Karsten Klein

CDA-politicus Karsten Klein werd op 19 februari 1977 geboren in Groningen waar zijn ouders, beiden met de Duitse nationaliteit, naartoe verhuisden in de jaren ’60.

Carrière

Klein studeerde Bestuurskunde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden van ’95 tot ’99 en volgde hierna een tweejarige master aan de Universiteit Twente in Enschede. Zijn afstudeeronderzoek vond plaats in Den Haag waar hij na zijn afstuderen in 2001 bleef wonen. In datzelfde jaar begon zijn politieke carrière als beleidsadviseur en leidinggevende op het Ministerie van Financiën.

In 2006 werd Klein gemeenteraadslid voor het CDA in Den Haag, waar hij in 2010 benoemd werd tot wethouder Jeugd, Welzijn en Sport. Vier jaar later werd Klein geïnstalleerd tot wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens en stadsdeelwethouder van Scheveningen. Zijn verantwoordelijkheden zijn onder andere regionale economie en ondernemerschap; welzijn, volksgezondheid, wijkeconomie, zee- en luchthaven en gebiedsontwikkeling van Scheveningen Haven. Klein koos er in 2016 voor zich niet verkiesbaar te stellen op de landelijke kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, omdat hij zich enorm thuis voelt in zijn huidige functie als wethouder. Coolest sons friend porn videos on free sex tube pornsok.com !

Persoonlijk

Klein is sportief en doet aan fitness, hardlopen, motorrijden, paardrijden en diepzeeduiken. Hij is getrouwd en heeft een dochter.

In het nieuws