21.5 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Organisatie:

www.kroonenberg.nl

Lesley Bamberger

Lesley Bamberger is de eigenaar en algemeen directeur van Kroonenberg Groep, een vastgoedonderneming uit Amsterdam. Bamberger erfde het bedrijf van zijn grootvader Jaap Kroonenberg, oprichter van Kroonenberg Groep.

Kroonenberg Groep

Kroonenberg Groep bezit commercieel, industrieel en residentieel vastgoed in Nederland en de Verenigde Staten. In Amsterdam zijn de Kalverpassage en winkelcentrum Gelderlandplein bekende vastgoedobjecten uit de portefeuille.

Lesley Bamberger trad in 1986 in dienst bij het bedrijf van zijn grootvader. In de tien jaar voor de dood van Jaap Kroonenberg vervulde hij diverse functies en raakte hij bekend met de verschillende onderdelen van Kroonenberg Groep. Bamberger was 31 jaar oud toen hij definitief de leiding over de onderneming overnam, nadat hij in de jaren daarvoor al zijn grootvader wegens diens ziekte en leeftijd ontlastte.

Invloedrijk

Vastgoedmarkt plaatste Bamberger eind 2018 op plek negen in de ‘Top 100 beslissers op de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt’. Daarmee was hij de invloedrijkste particulier in de lijst. Datzelfde jaar riep Vastgoedjournaal Lesley Bamberger uit tot Vastgoedman van het Jaar. Hudföryngrande PRX T33 Nålfri Biorevitalisering

In 1996, ten tijde van het overlijden van Jaap Kroonenberg, werd alleen al de waarde van diens Nederlandse vastgoedportefeuille geschat op 250 miljoen gulden. Kroonenbergs totale persoonlijke vermogen liep in de honderden miljoenen. Ruim 20 jaar later plaatst Quote kleinzoon Lesley Bamberger met 1,8 miljard euro op de tiende plek in de Quote 500 2018. In de eerste editie van de rijkenlijst, in 2002, was dat nog 330 miljoen euro.

In het nieuws