21.3 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Melanie Schultz

Melanie Schultz van Haegen (volledige naam: Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus) is sinds 2010 minister van Infrastructuur en Milieu in kabinet-Rutte I en II. Als politica is zij verbonden aan de VVD. Eerder was Schultz van Haegen tussen 2002 en 2007 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Carrière

Melanie Schultz van Haegen werd op 28 juni 1970 geboren in Laag-Soeren. Na het behalen van haar gymnasium-diploma in 1988 ging Schultz van Haegen bestuurskunde studeren aan de universiteit van Leiden en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na het behalen van haar doctoraal in 1994 ging zij aan de slag als onderzoeker en adviseur bij de B&A groep in Den Haag. Daarna was ze tot 1999 actief als inspecteur van rijksfinanciën bij het Ministerie van Financiën.

Vanaf haar studie was Melanie Schultz van Haegen actief in de politiek namens de VVD binnen de gemeente Leiden. In 2002 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek in het Kabinet-Balkenende I en II. Met een baan als directeur zorginkoop bij Achmea vanaf 2006 trok Schultz van Haegen zich tijdelijk terug uit de politiek, maar in 2010 werd zij opnieuw betrokken bij een kabinet, ditmaal Rutte I. Sinds dat jaar is zij actief als minister van Infrastructeur en Milieu, een samenvoeging van het voormalige V&W en VROM.

Persoonlijk

Melanie Schultz van Haegen werd in 2007 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

In het nieuws