21.3 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Richard Tieskens

Op 24 oktober 1957 zag Richard Tieskens het levenslicht in Breda. Nagenoeg 40 jaar was Tieskens werkzaam bij het ministerie van Defensie, per april 2014 is hij directeur Vastgoedbeheer van het Rijksvastgoedbedrijf.

Carrière

Tieskens werd na het behalen van zijn gymnasiumdiploma benoemd tot cadet der genie op de Militaire Academie, daarnaast studeerde hij Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft van ’86 tot ’90. Diverse functies binnen het ministerie van Defensie werden door Tieskens vervuld, dergelijke functies zijn het commando over het landelijke bevoorradingsbedrijf van de Koninklijke Landmacht en directeur Dienst Vastgoed Defensie. Tieskens was tevens plaatsvervangend directeur Dienst Gebouwen, Werken en Terreinen: de voorloper van Dienst Vastgoed Defensie, een van de vastgoedonderdelen van het ministerie van Defensie die gefuseerd werden tot het huidige Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Rijksvastgoedbedrijf

In april 2014 werd Tieskens aangesteld tot directeur Vastgoedbeheer van RVB dat in juli van datzelfde jaar formeel gestart is. Het RVB, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, beheert en behoudt vastgoedobjecten, zoals gevangenissen, musea, vliegvelden en monumenten, die in handen zijn van de Nederlandse staat. De vastgoedportefeuille van RVB in 2016 was goed voor 94.000 hectare aan grond en 12,4 miljoen m² bruto vloeroppervlak met een organisatie van 1.885 fte. яндекс

In het nieuws