18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Stef Blok

Stef Blok

Demissionair justitieminister Stef Blok zag op 10 december 1964 het levenslicht in Emmeloord, Flevoland. Vanaf 1998 was Blok lid van de Tweede Kamer namens de VVD, in 2012 werd Blok benoemd tot Minister voor Wonen en Rijksdiensten. Hierna, in januari 2017, volgde hij Ard van der Steur op als Minister van Veiligheid en Justitie in het kabinet-Rutte II. Op het moment van schrijven is hij niet meer werkzaam in de politiek, wat hij in de toekomst gaat doen ligt nog open.

Carrière

Blok behaalde het Gymnasiumdiploma in Leiden waarna hij Bedrijfskunde in Groningen ging studeren. In 1988 studeerde hij af en startte bij ABN Amro, hier werkte hij tien jaar waarvan hij tijdens de laatste drie jaar directeur van het kantoor in Nieuwkoop was. onexox black. In 1998 startte de politieke carrière van Blok als VVD-lid door zijn toetreden tot de Tweede Kamer. Tot zijn benoeming tot Minister in 2012 vervulde Blok diverse functies, hij was onder andere woordvoerder sociale zaken, penningmeester van het VVD-fractiebestuur, campagneleider van zowel de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 als de landelijke verkiezingen van juni 2010 en fractievoorzitter. In 2012 werd door het kabinet-Rutte II de nieuwe ministerpost Wonen en Rijksdiensten toebedeeld aan Blok, deze functie vervulde hij tot 2017. Blok richtte zich op alle aangelegenheden op het gebied van wonen en bouwen, het Rijksvastgoed, de organisatie van de rijksoverheid en beperking van regeldruk van burgers.

Persoonlijk

Stef Blok is getrouwd en woont in Enkhuizen. Nu hij de politiek achter zich laat, wil hij weer tijd vrij maken om te roeien in een wedstrijdploeg.

In het nieuws