18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Yasin Torunoglu

Organisatie:

www.eindhoven.nl

Yasin Torunoglu

Yasin Torunoglu (1982, Eindhoven) is een Nederlandse politicus van de Partij van de Arbeid en sinds 2014 wethouder Wonen, Wijken, Burgerparticipatie, Grond en Vastgoed, Openbaar Onderhoud & Dienstverlening in Eindhoven.

Carrière

Van het Aloysius Mavo in Eindhoven naar de Radboud Universiteit in Nijmegen: Torunoglu bewandelde dit pad via het ROC en Avans Hogeschool en wist zo in 2010 zijn diploma voor de studie Internationale Bedrijfskunde op de universiteit te behalen. Gedurende deze studies was Torunoglu al geïnteresseerd in de politiek en sloot zich in 2006 aan bij de Jonge Socialisten van de PvdA. Tevens werd hij in dat jaar gemeenteraadslid van de gemeente Eindhoven.

Alvorens zijn benoeming tot wethouder volgde Torunoglu het scholingsprogramma ‘Den-Uyl leergang’, bedoeld voor ambitieuze mensen met potentie voor een landelijke of Europese politieke functie. Torunoglu werd in 2013 wethouder in Eindhoven en richt zich onder meer op wonen, herontwikkeling van wijken en steden, burgerparticipatie, ruimtelijke ordening en vergunningverlening. Daarnaast focust Torunoglu zich op het project Stratumseind 2.0, dat het uitgaansgebied veiliger, levendiger en aantrekkelijker moet maken door middel van moderne technologieën die data verzamelen over bezoekers. Torunolgu is bovendien gekozen als lijsttrekker van de PvdA in Eindhoven voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018.

In het nieuws