18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

André Phiferons

Organisatie:

www.phiferons.nl

André Phiferons

André Phiferons, directeur van Phiferons Adviesgroep, staat organisaties bij met trainingen en advies en als (interim-)bestuurder. Zijn voornaamste opdrachtgevers waren in het verleden woningbouwcorporaties, maar sinds 2011 zijn dit vooral zorginstellingen en zorgvastgoedorganisaties. Daarbij speelt Phiferons in op de voortgaande maatschappelijke transitie, weg van de verzorgingsstaat, die ingrijpende gevolgen heeft voor zorglocaties en de huisvesting van hulpbehoevenden.

Carrière

André Phiferons behaalde in 1983 zijn doctoraal Bestuurskunde aan de Universiteit Twente, waarop hij direct aan de slag ging als organisatieadviseur bij de gemeente Eindhoven en later bij de Nationale Woningraad.

In 1993 besloot André Phiferons zelfstandig verder te gaan als trainer, organisatieadviseur en interim-manager, samen met een zakenpartner. Phiferons was daarna onder andere interim-directeur van Woningbouwvereniging De Houtse en van de te fuseren Woningbouwstichting Lelystad en Woningstichting De Opdracht, voordat hij in 1998 zonder zakenpartner verderging onder de naam Phiferons Adviesgroep. Daarop volgden wederom opdrachten bij enkele woningbouwcorporaties, zoals Centrada Wonen en Woningstichting Actium, en het experimentele vastgoedfonds LievendeKey.

Vanaf juni 2013 trad Phiferons ruim een jaar op als CEO van het Go Dutch Consortium. Dat is een netwerkorganisatie van Nederlandse bedrijven op het gebied van stedenbouw, (landschaps)architectuur, sociaaleconomisch en financieel advies, die zich in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Ruimte en Buitenlandse Zaken bezighoudt met integrale gebiedsontwikkelings- en leefbaarheidsvraagstukken in de Verenigde Staten. escortcity

Zorg en zorgvastgoed

Sinds 2011 is de zorg- en zorgvastgoedsector André Phiferons’ voornaamste werkterrein. Zo zette hij als directeur van Brinvast een vastgoedorganisatie op met een op maatschappelijke waarden gedreven missie: vastgoed als middel om maatschappelijke waarde te creëren. Een overeenkomstige visie bracht hij later in de praktijk als algemeen directeur van reumazorgorganisatie Inovum en interim-directeur bij Laurens Wonen, gelieerd aan zorginstelling Laurens en gespecialiseerd in ouderenhuisvesting.

Sinds juli 2019 is Phiferons verantwoordelijk voor het (beheer en onderhoud van het) zorgvastgoed, huisvestingsplan, vastgoedbeleid en -strategie van Zorggroep Almere, de grootste zorgaanbieder van Almere en omstreken.

In het nieuws