André Phiferons nieuwe manager zorgvastgoed van Zorggroep Almere

Foto Pixabay

Zorggroep Almere heeft André Phiferons ingehuurd om te helpen bij de strategische keuzes voor het zorgvastgoed van Zorggroep Almere. Phiferons gaat onder meer het langjarig huisvestingsplan en vastgoedbeleid ontwikkelen, de vastgoedstrategie uitzetten en het onderhoud en beheer organiseren.

Phiferons: “Vastgoed strategisch middel om kwalitatieve zorg en dienstverlening te borgen”

Zorggroep Almere is de grootste zorgaanbieder in Almere, met een omzet van ongeveer 159 miljoen euro in 2018. De organisatie telt 2.300 medewerkers, 900 vrijwilligers en 175 duizend cliënten. De zorgactiviteiten vinden plaats in 19 gezondheidscentra, 8 woonzorgcentra, 16 apotheken en bij cliënten thuis. André Phiferons is aangesteld om een vernieuwd langjarig huisvestings- en vastgoedbeleid op te zetten. Dit dynamische plan moet Zorggroep Almere van kaders voor de korte én lange termijn voorzien. Daarnaast gaat Phiferons de vastgoedstrategie ontplooien en het beheer en onderhoud van het zorgvastgoed van de zorggroep Almere organiseren. “In de zorgsector is vastgoed boven alles een strategisch middel om de kwalitatieve zorg en dienstverlening nu en in de toekomst te kunnen borgen”, verklaart Phiferons zijn visie. Daarin staan de gebruikers van de zorglocaties centraal, niet het maximaliseren van de grondwaarde. “De stenen zijn een middel om verbetering in de zorg mogelijk te maken”, aldus Phiferons.

Ervaren manager

André Phiferons is met zijn Phiferons Adviesgroep sinds de jaren negentig actief als trainer, organisatieadviseur en (interim-)manager bij woningbouwcorporaties, vastgoedorganisaties en zorginstanties. Sinds 2011 is Phiferons meer en meer werkzaam in de zorgvastgoedsector, onder meer als directeur bij Brinvast, algemeen directeur van Inovum en directeur wonen en vastgoed bij Laurens Wonen.

DELEN