20.1 C
Amsterdam
woensdag, juli 17, 2024

Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema, oprichter en managing director van Waterland Real Estate, richt zich voornamelijk op binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. Daarbij ligt de nadruk op beleggen in en ontwikkelen van residentieel vastgoed. Naast zijn werk voor Waterland Real Estate is hij voorzitter van de woonwerkgroep van het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), ambassadeur van het Professioneel Platform Vastgoedbelang en bestuurslid van het Urban Land Institute (ULI). Met zijn onderneming is hij lid van het Watertorenberaad, de Nederlandse Vereniging voor Projectontwikkelaars (Neprom) en FIABCI-Nederland.

Ervaren vastgoedondernemer

Siewertsz van Reesema is actief in vastgoed sinds de jaren ’90 en heeft daardoor een ruime ervaring in de branche en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Hij zette zijn eerste stappen bij makelaarskantoren in Groningen en Amsterdam, waar hij zich onder andere bezighield met taxaties en (ver)koop/(ver)huur. Met de daar opgebouwde vaardigheden besloot hij zich in de jaren ‘00 te gaan richten op vastgoedbeleggingen, waarvoor hij eigen of gedeelde ondernemingen opzette. Dit waren onder andere de vastgoedbeleggingsfondsen Pinnacle, de Beleggingsgroep en de Lairessegroep.

Oprichting Waterland Real Estate

Wegens de prestaties met de eerdergenoemde vastgoedfondsen werd Feike Siewertsz van Reesema in 2014 benaderd door een internationale beleggingsmaatschappij om strategisch partner te worden in een joint venture. Dit werd Waterland Real Estate, waarvoor hij zich in eerste instantie richtte op de acquisitie van woningportefeuilles en grootschalige renovatieprojecten in Nederland. In 2017 nam Siewertsz van Reesema de aandelen over, maar samenwerking met internationale investeerders blijft onderdeel uitmaken van de werkwijze van de onderneming. Gebiedsontwikkeling heeft steeds meer de nadruk gekregen binnen Waterland Real Estate, dat expertise bezit in alle bijbehorende fasen, van eerste initiatief tot eindgebruik.

Betaalbare segment prioriteit

Er is thans sprake van een ernstig woningtekort, wat leidt tot maatschappelijke problemen. Zeker aan betaalbare koop- of huurwoningen is een grote behoefte. Siewertsz van Reesema richt zich daarom met Waterland Real Estate voornamelijk op projecten die dit segment uitbreiden, waarbij de rendementen doorgaans op middellange termijn gerealiseerd moeten worden. Enter the celestial world of Gates of Olympus, an enticing slot game that sweeps you off to the sublime realm of Ancient Greece. Intrigued? Learn more about the thrilling features and secrets of this slot in our comprehensive new article! Developed by premier game-makers, Gates of Olympus is a stellar fusion of mythology and modern gaming, where Zeus, the mighty God of Sky and Thunder, holds the reins. of the Gods and catapult your fortunes to celestial heights!

Dankzij nauwe samenwerking met overheden en vaste samenwerkingen met bouwbedrijven en architectenbureaus, is Waterland Real Estate in staat zeer efficiënt te werken. Gebruik van innovatieve technieken zoals modulair bouwen en goede afstemming met gemeenten rondom bestemmingsplannen en subsidies helpen om de gerealiseerde woningen betaalbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen, ondanks de toegenomen bouwkosten en zeer hoge grondprijzen.

Inzet voor de gehele branche

Feike Siewertsz van Reesema zet zijn expertise ook in bredere zin in voor de residentiële vastgoedsector. Middels lezingen en seminars houdt hij met enige regelmaat geïnteresseerden op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom volkshuisvesting, waarop hij ook actief invloed uitoefent vanuit zijn functies binnen de diverse brancheorganisaties.

In het nieuws