18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Maarten de Gruyter

Maarten de Gruyter is directeur en medeoprichter van projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Boelens de Gruyter. Samen met zakenpartner Harm Boelens geeft hij leiding aan Boelens de Gruyter, dat investeert in commercieel en residentieel vastgoed. De projecten die De Gruyter met deze onderneming realiseert, leverden hem in 2018 de titel Vastgoedman van het Jaar op. Juryleden en de lezers van branchemedium Vastgoedmarkt erkenden De Gruyter als “een integere vakman die mooie en succesvolle projecten bouwt”.

Carrière

Maarten de Gruyter studeerde tussen 1994 en 1997 International Business aan de Universiteit van Amsterdam. Een deel van zijn studietijd bracht hij door in Brussel. Daarna ging hij aan de slag als ontwikkelaar en investeerder, bij onder meer Imca Vastgoed en het Burgfonds.

In 2007 startte De Gruyter met Harm Boelens de onderneming waar zij beiden hun naam aan verleenden: Boelens de Gruyter. De markantste projecten zijn de ontwikkeling van het Student Hotel in het gebouw waar voorheen de redacties van Het Parool en Trouw gevestigd waren en de transformatie van een dierenasiel in Amsterdam tot brouwerij voor Van Vollenhoven’s Bieren.

Nevenactiviteiten

Vanaf 2013 was Maarten de Gruyter ruim drie jaar lang voorzitter van de Raad van Commissarissen van voetbalclub FC Den Bosch. De club uit De Gruyters geboortestad ’s-Hertogenbosch kende in financieel opzicht een zware tijd en deed een beroep op de vastgoedman om FC Den Bosch op het commerciële vlak verder te ontwikkelen.

Naast deze werkzaamheden is Maarten de Gruyter ook voorzitter van Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, ofwel Stichting DON. “Het doel van de stichting is het ondersteunen van fundamenteel wetenschappelijk diabetesonderzoek”, licht De Gruyter het streven toe. A very nice website to visit Met Stichting DON biedt De Gruyter sinds 2006 de financiële middelen om onderzoek te doen naar een geneesmiddel voor diabetes type 1, waar hij zelf ook aan lijdt.

Ondanks zijn aandoening probeert De Gruyter alles het uit leven te halen. Een bucketlist heeft hij niet, “maar ik leef wel zo intensief en intens mogelijk”, legt hij aan ABN AMRO-platform Financial Focus uit. Zo doet hij aan bergbeklimmen, een bezigheid die hem in de toekomst naar de top van de hoogste berg op Antarctica zal voeren, als het aan De Gruyter zelf ligt. “Niets uitstellen, maar gewoon gaan doen zolang het nog kan.”

In het nieuws