Ringpark wisselt voor zeventig miljoen euro van eigenaar

Foto Wikimedia: Ceescamel

Round Hill Capital en Boelens de Gruyter hebben de handen ineengeslagen om de aankoop van Ringpark mogelijk te maken. Voor dit kantoorpand aan het Rembrandpark telden zij dinsdag zeventig miljoen euro neer. Mogelijk worden de twintigduizend vierkante meter aan kantoorruimte omgevormd tot woningen.

Woonversnellingsgebied Overtoomse Veld

Zo ver is het echter nog niet. “We zitten nu nog in de fase dat we alle opties openhouden”, laat Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter aan Het Parool weten. “We gaan de komende zes maanden bekijken wat we met het pand doen.” Hij erkent dat Ringpark gevestigd is in Overtoomse Veld, dat door de gemeente Amsterdam is aangewezen als een zogenaamd woonversnellingsgebied. “[Hier] kunnen veel nieuwe woningen worden toegevoegd op slechts tien minuten per fiets of tram van het stadscentrum.”

Bickford: “Uitzonderlijke kans om aanvullende woningen te bieden”

Partner Round Hill Capital is bovendien vooral actief als woningbelegger. Alleen al in de afgelopen vier jaar kochten zij tienduizend woningen in Nederland, over heel Europa zelfs zo’n honderdduizend. Michael Bickford, bestuursvoorzitter van Round Hill Capital, laat in een reactie aan Vastgoedmarkt.nl blijken wat zijn bedrijf met Ringpark van plan is. Het voorziet een ruime waardevermeerdering te bereiken, doordat het pand “een uitzonderlijke kans biedt om aanvullende woningen te bieden die nodig zijn om de aanhoudende bevolkingsgroei in Amsterdam te ondersteunen.”

Constructie

Eigenaar Ringpark Ltd, gevestigd op de Kaaimaneilanden, verkocht het kantoorpand aan Round Hill en Boelens de Gruyter voor zeventig miljoen euro, terwijl het op 54,4 miljoen was getaxeerd. Eerder diezelfde dag verwierf Ringpark Ltd. het gelijknamige gebouw voor 28,5 miljoen euro van Hanseatische Immobilienfonds Holland XIII Verwaltungsgesellschaft. Het consortium heeft de nieuwe aankoop nu in het vehikel DD Invest geparkeerd, dat kantoor houdt in Luxemburg. Over deze gang van zaken wil De Gruyter geen uitleg geven.