18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Madeleine Maaskant

Organisatie:

www.bouwkunst.ahk.nl

Madeleine Maaskant

Madeleine Maaskant (1966) is sinds 2015 directeur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Al vanaf 1990 is Maaskant werkzaam in de architectuur als architect, bestuurslid of -voorzitster van architectuurorganisaties en jurylid van architectuurprijzen.

Carrière

Maaskant studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft, tussen 1984 en 1990. Na haar studie was zij zes jaar lang actief voor Lafour en Wijk Architecten. In 1996 won Maaskant samen met Victor van Velzen de tweejaarlijkse prijsvraag van Europan. Daarop begon zij samen met hem het bureau Maaskant en Van Velzen Architecten. Hier werkte zij tot 2010. Daarna ging Maaskant aan de slag als architect en hoofd van de afdeling Gebouwen bij natuurbeschermingsorganisatie Natuurmonumenten.

Van 2000 tot 2006 combineerde Madeleine Maaskant haar reguliere werk met een rol als redacteur voor OASE Tijdschrift voor Architectuur. Daarnaast was zij van 2005 tot 2010 lid van het comité Gebouwen en Monumenten van de gemeente Almere. Vanaf 2008 nam zij enkele jaren zitting in de bestuursraad van de Jaap Bakema Foundation en de Europan Foundation. Tussen 2010 en 2014 was Maaskant voorzitter van het comité Architectuur Advies van het Creative Industries Fund NL en van 2010 tot 2015 bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix, waarin hoger onderwijsinstellingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur samenwerken.

Renting Private Villas Abroad – Real Estate Agency I Love Villa Villa Rental in Italy Over 300 Verified Villas by the Sea or Lakes, Amidst Vineyards, Near Thermal Resorts and Historical Centers, Starting from 3000 Euros per Week. 24/7 Guest Support.

Academie van Bouwkunst Amsterdam

Sinds 2015 is Maaskant directeur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, waarvoor zij in de vijftien jaar daarvoor ook al optrad als gastdocent en lid van afstudeer- en examencommissies. Door haar expertise trad zij ook meermaals aan als jurylid van architectuurprijzen, zoals een prijs van eerdergenoemde Archiprix, maar ook BNA Gebouw van het Jaar, Gouden Piramide, Europan en het Ithaka Stipendium.

In het nieuws