18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Michael van de Kuit

Organisatie:

www.nedstede.com

Michael van de Kuit

Vastgoedondernemer Michael van de Kuit (1969) is eigenaar en directeur van de Nedstede Groep, dat hij in 1997 op 28-jarige leeftijd oprichtte. Hierin bracht hij voornamelijk high-end vastgoedobjecten in Amsterdam, het Gooi en Ibiza onder. Opvallende aankopen zijn onder meer Speelpark Oud Valkeveen in Naarden, waarover Van de Kuit in conflict is met de gemeente Gooise Meren, en Vitesse-stadion het GelreDome in Arnhem, dat Nedstede in september 2018 aankocht.

Vermogen

Door panden die anderen als moeilijk verhuurbaar zagen te kopen, op te knappen en alsnog te verhuren, wist Michael van de Kuit in enkele jaren een aanzienlijk vermogen op te bouwen. In 2005 schatte Quote zijn persoonlijk vermogen al op 48 miljoen euro en bezat Nedstede voor meer dan honderd miljoen euro aan vastgoed. In 2017 was Van de Kuits vermogen opgelopen tot 120 miljoen euro, waarmee hij de 292ste plek van rijkenlijst de Quote 500 bezette.

Aandacht van de media

Hoewel Van de Kuit zo min mogelijk op de voorgrond treedt, kwamen hij en zijn bedrijf de afgelopen tijd meermaals in het nieuws. Als eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen in Naarden verzette hij zich begin 2018 tegen een voorgenomen belastingheffing van 60 eurocent per bezoeker door de gemeente Gooise Meren. Uiteindelijk trok de gemeenteraad het besluit in, maar nog steeds zijn Van de Kuit en de gemeente verwikkeld in tientallen kwesties als vergunningsaanvragen en onderzoeken. winspark

Ook de aankoop van het GelreDome, de thuisbasis van Vitesse Arnhem, kon in september op de nodige aandacht rekenen. Nadat Nedstede een persbericht over een koopovereenkomst met de vorige eigenaar eerder nog moest intrekken, vond de verkoop van het stadion in september dan toch doorgang. Vitesse, dat het gebouw al jaren zelf in eigendom wilde krijgen, was verrast en zegde nog diezelfde maand de huur per oktober 2023 op. Zo wilde de Arnhemse voetbalclub onder een verlenging van een voor haar ongunstige huurovereenkomst uit komen. Ditmaal toonde Van de Kuit zich verrast.

Alleen al de voortdurende ontwikkeling rond bovengenoemde kwesties zullen ervoor zorgen dat Michael van de Kuit en zijn Nedstede Groep de komende tijd niet uit de media zullen verdwijnen.

In het nieuws