18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Nedstede Groep

De Nedstede Groep is de investeringsmaatschappij van vastgoedondernemer Michael van de Kuit (1969), die onder meer bekendstaat als ‘de onzichtbare tycoon’. De groep bezit hoogwaardig onroerend goed in onder meer Amsterdam, het Gooi en Ibiza. Hoewel Van de Kuit de publiciteit vermijdt, leverden enkele aankopen de Nedstede Groep toch de nodige media-aandacht op.

Conflict met gemeente Gooise Meren

Zo raakte Nedstede begin 2018 in conflict met de gemeente Gooise Meren. In Naarden bezit het namelijk Speelpark Oud Valkeveen, dat zestig eurocent extra belasting per bezoeker voorgeschoteld kreeg. Nedstede verzette zich hiertegen en dreigde het speelpark niet te openen voor het hoogseizoen. Hierop bond de gemeente in. De maatschappij en de gemeente Gooise Meren blijven echter recht tegenover elkaar staan door enkele tientallen slepende juridische kwesties.

Overname Tunfun

Ook met de spraakmakende overname van de ondergrondse speeltuin Tunfun in Amsterdam haalde Nedstede het nieuws. Vanwege brandgevaar sloot Tunfun in april 2018 op last van de brandweer per direct de deuren. Nedstede wilde de speeltuin redden, maar exploitant Edward van der Marel hield de boot af. Toen duidelijk werd dat Van der Marel het geld zelf niet bij elkaar kreeg om het veiligheidsprobleem aan te pakken, nam Nedstede het alsnog van hem over.

Stadion van Vitesse

Daarnaast kocht Nedstede in september 2018 het GelreDome in Arnhem. Voetbalclub Vitesse, dat in het GelreDome zijn thuiswedstrijden speelt, was verrast en had het stadion graag zelf in beheer gekregen. Nog geen maand na de aankondiging van de transactie zegde de club bovendien de huurovereenkomst op per oktober 2023, vlak voor het verstrijken van de opzegtermijn van vijf jaar. Vitesse wilde voorkomen dat het nog langer vastzat aan de huidige huurovereenkomst, waar volgens de club veel nadelen aan kleven.

Contact:

  • Museumplein 11, 1071 DJ Amsterdam
  • +31 (0)20 67 02 606
  • nedstede@nedstede.com
  • www.nedstede.com

Nieuws