21.3 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Linkedin:

Nico Rietdijk

Organisatie:

www.nvb-bouw.nl

Nico Rietdijk

Nico Rietdijk (1953, Uithoorn) is directeur van de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars en Bouwondernemers (NVB).

Carrière

Al op jonge leeftijd was Rietdijk geïnteresseerd in de bouw. In zijn jeugd werd bij hem in de buurt veel nieuwbouw gerealiseerd, die hij goed bestudeerde om er thuis schetsen van te maken.

Rietdijk studeerde Economie aan de Vrije Universiteit en koos Woningbouw als bijvak. Na het behalen van zijn doctoraal startte hij in 1978 als beleidsmedewerker bij Algemeen Verbond Bouwbedrijf, het huidige Bouwend Nederland.

In 1989 stapte Rietdijk over naar de Nederlandse Vereniging voor Ontwikkelaars en Bouwondernemers (NVB), waar hij bijna tien jaar als Secretaris Economische Zaken werkte, en nu directeur is. Rietdijk behoudt nauw contact met zowel zijn leden als personen uit de politieke en financiële sector. Daarnaast volgt hij met zijn team de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen in de bouwsector op de voet.

Columns en opiniestukken

Naast zijn directiefunctie is Rietdijk een actief columnist en schrijft hij onder meer over de woningmarkt, investeringen in vastgoed en duurzaamheid in nieuwbouw. Op diverse kanalen zijn de artikelen van Rietdijk te vinden, zo schreef hij opiniestukken voor het Financieel Dagblad, blogteksten voor bouwnieuwssite Cobouw en heeft hij meerdere artikelen op de website van NVB geplaatst.

In het nieuws