20.4 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Stefaan Gielens

Organisatie:

www.aedifica.be

Stefaan Gielens

Stefaan Gielens vormt als CEO van Aedifica het uitvoerend management van de van oorsprong Belgische zorgvastgoedaanbieder. Hoewel het bedrijf niet meer dan vijftig medewerkers telt en pas sinds 2005 bestaat, is Aedifica tegenwoordig in België marktleider in rusthuizen en zorgvastgoed. Gielens is als medeoprichter vanaf het begin betrokken geweest bij de ambitieuze onderneming, die dit jaar onder meer in Nederland fors uitbreidde.

Carrière

Gielens was vanaf 2000 vijf jaar lang managing director van Almafin Real Estate. Na een korte periode als hoofd real estate management voor KBC Real Estate te hebben gewerkt, begon hij in 2005 samen met twee anderen Aedifica. Hiermee trok hij een jaar later naar de beurs, waar hij sindsdien in vier investeringsrondes honderden miljoenen euro´s aan kapitaal ophaalde, alleen al 219 miljoen euro in 2017. De investeringen betaalden zich meer dan uit: Aedifica is marktleider in haar sector en zag de winst in 2018 met 22 procent stijgen tot bijna zestig miljoen euro.

De tak met zorgvastgoed beslaat nu al meer dan tachtig procent van de portefeuille. Door de residentiële tak af te stoten, hoopt Stefaan Gielens dit jaar nog eens 150 miljoen euro voor zorgvastgoed vrij te maken. Deze wil hij voornamelijk in het buitenland investeren. Met name Nederland en Duitsland zijn groeimarkten, maar meer landen zullen volgen, aldus Gielens. Belgisch vastgoed zal dan ook steeds minder dominant worden. Gielens verwacht dat dit op korte termijn van zeventig procent naar minder dan vijftig procent van de portefeuille zal zakken. In 2012 bestond deze zelfs nog voor de volle honderd procent uit Belgisch vastgoed. sportsbook bitcoin

Zorgvastgoed

Zijn inspanningen in de zorgvastgoedsector leverden Gielens in 2017 een nominatie voor Manager van het Jaar 2017 op, hoewel hij de prijs uiteindelijk niet mee naar huis mocht nemen. Het Belgisch financieel-economisch weekblad Trends reikt deze in samenwerking met de Vlaamse Management Associatie (vMA) uit, op basis van stemmen van de lezers. De genomineerden waren geselecteerd door een jury van zakelijk experts en journalisten van Trends.

Wat Stefaan Gielens betreft is het nog lang niet gedaan met de groei van Aedifica, maar niet ten koste van alles. “Natuurlijk moet je jezelf blijven heruitvinden en verstandig groeien, maar je moet ook zorgen dat de bedrijfscultuur die je succesvol maakte, overeind blijft.” Een cruciale rol is daarbij weggelegd voor het directieteam. “Ik wil mensen rond mij, die beter zijn in wat ze doen dan ik”, legt Gielens uit. “Ik wil geen sultan in de woestijn zijn.”

In het nieuws