18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Linkedin:

André van Stigt

Organisatie:

www.burovanstigt.nl

André van Stigt

Architect André van Stigt (1959) is sinds ’99 werkzaam voor het architectenbureau J. van Stigt BV, het bedrijf dat zijn vader oprichtte in ‘62.

Van Stigt ging als jonge twintiger al in dienst bij zijn vaders bedrijf en had hij een aandeel in diverse projecten zoals de Oranje Nassaukazerne en het Entrepotdok, bestaande panden die tot wooncomplexen getransformeerd werden. Van Stigt werkte aan diverse projecten in Amsterdam, waaronder ‘De Hallen’, dierentuin Artis en de Rotterdamse graansilo’s. Voor zijn projecten sleepte Van Stigt een aantal prijzen in de wacht.

Prijzen

In ‘13 begon André van Stigt aan de ontwikkeling van ‘De Hallen’ in een voormalig Amsterdamse tramremise. Van Stigt was de vierde architect die een ontwerp maakte voor het leegstaande pand, en met succes. In ‘14 opende de toenmalige burgemeester Van der Laan de nieuwe locatie in Amsterdam Oud-West. Van Stigt ontving voor dit project de ‘IJ-prijs’, een jaarlijks uitgereikte prijs voor een persoon die een bijdrage levert aan de promotie van Amsterdam op economisch, maatschappelijk of cultureel gebied. Van Stigt ontving de prijs omdat zijn projecten het historische karakter en de internationale allure bekrachtigen en hij daardoor bijdroeg aan de economische ontwikkeling van Amsterdam.

Daarnaast nam Van Stigt, namens Stichting TROM en De Hallen, de ‘Pieter van Vollenhovenprijs’ in ontvangst, een prijs voor het behouden van een Nederlands monument dat een nieuwe functie kreeg. Van Stigt houdt in alle projecten zijn missie aan: sociale en maatschappelijk vitale coalities vormen om via herbestemmingen de woon, leef- en werkomgeving aantrekkelijker te maken.

In het nieuws