21.5 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Kajsa Ollongren

Organisatie:

www.rijksoverheid.nl

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren (volledige naam: Karin Hildur Ollongren) is sinds oktober 2017 namens D66 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier in het kabinet-Rutte III. In haar portefeuille valt ook bouwen, wonen en ruimtelijke ordening.

Carrière

Op 28 mei 1967 werd Ollongren geboren in Leiden en groeide op in Oegstgeest. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze Economie en Geschiedenis, waarna ze naar Parijs ging voor de studie Administration Publique en naar Instituut Clingendael in Den Haag om daar Leergang Buitenlandse Betrekkingen te studeren.

Na haar studies stapte Ollongren direct de politiek in, zo was zij onder meer plaatsvervangend directeur-generaal economische politiek bij het Ministerie van Economische Zaken en vanaf augustus 2011 secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken in het kabinet-Rutte I. Vanaf 2014 was Ollongren locoburgemeester en wethouder van de portefeuille Economie, Kunst & Cultuur, Deelnemingen, Schiphol, Haven, Monumenten en Centrum in Amsterdam. Na het overlijden van burgemeester Van der Laan nam Ollongren tijdelijk zijn taken over tot haar benoeming tot vicepremier en minister van BZK in oktober 2017. Ellada

Familie

Ollongren is lid van het Fins-adellijk geslacht Ollongren. Haar vader, informaticus Alexander Ollongren, werd in 2002 ingelijfd door de Nederlandse adel, haar moeder is Zweedse. Kajsa Ollongren is getrouwd met de Nederlandse televisieproducente Irene van den Brekel, samen hebben ze twee kinderen en zijn woonachtig in Amsterdam.

In het nieuws