380.000 nieuwbouwwoningen op de tocht door nieuwe Omgevingswet

Foto Pixabay

Strengere geluidsregels brengen nieuwbouwplannen in de wijde omgeving van Schiphol in gevaar, schrijft gedeputeerde voor Noord-Holland Jeroen Olthof aan minister Kajsa Ollongren. De minister heeft aangescherpte geluidseisen in het wetsontwerp voor de nieuwe Omgevingswet opgenomen, waardoor volgens Olthof 380.000 nog te bouwen woningen moeten worden geschrapt.

Olthof: “Dit heeft desastreuze gevolgen”

In de voorgenomen Omgevingswet gaat lawaai, en in het bijzonder lawaai veroorzaakt door de luchtvaart, zwaarder meetellen in het beoordelen van de leefbaarheid. Gedeputeerde Jeroen Olthof schreef daarom namens 56 gemeenten een brandbrief aan minister Ollongren. Olthof is voorzitter van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), waarvan de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en 56 gemeenten in de omgeving van Schiphol deel uitmaken, en maakt zich ernstig zorgen. “Het gebied rond Schiphol gaat defacto op slot omdat door deze geluidsnormen het gebied als onleefbaar wordt aangemerkt”, stelt hij. “Dit heeft desastreuze gevolgen.” De Omgevingswet zet een streep door bouwplannen in een gebied van Den Helder tot Almere en Leiden. “Ongeacht de lokale omstandigheden, wordt de hele omgeving als onleefbaar weggezet.”

Woningnood

Als de nieuwe Omgevingswet wordt aangenomen, weegt luchtvaartlawaai zwaarder mee bij het beoordelen van de leefbaarheid. Ook wordt het opgeteld bij lawaai uit andere bronnen. Gemeenten in een brede straal rondom de luchthaven Schiphol komen daardoor in de problemen bij het opstellen van bestemmingsplannen. Onder de nog in te voeren regelgeving is de leefbaarheid namelijk lastiger aan te tonen. Volgens Olthof betekent de nieuwe Omgevingswet dan ook een bouwstop voor groot deel van de Randstad, waar de woningnood juist het grootst is. Ook rond de luchthavens in Rotterdam en Eindhoven komen gemeenten in de problemen.

DELEN