18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Ton Hillen

Organisatie:

www.heijmans.nl

Ton Hillen

Ton Hillen is sinds december 2016 bestuursvoorzitter van Heijmans. Daarmee kreeg het bouwbedrijf een “kind van het huis” aan het roer, zoals Hillen het zelf omschrijft. Al vanaf 1992 was hij namelijk in verschillende functies werkzaam voor de onderneming. Onder zijn leiding wist Heijmans het lek boven te krijgen. Waar het bij zijn aantreden in 2016 nog een recordverlies leed van 110 miljoen euro, maakte de bouwgigant in 2017 20 miljoen euro winst.

Carrière

Tussen 1984 en 1987 doorliep Hillen de HTS in Utrecht. Na zijn afstuderen mocht hij zich ingenieur Weg- & Waterbouw noemen. Aanvankelijk ging Hillen aan de slag voor de Koninklijke BAM Groep. In 1990 ruilde hij BAM in voor een functie als projectontwikkelaar bij Anton Obdeijn Projectontwikkeling. Vanaf 1992 kwam Hillen in dienst van de onderneming waar hij vandaag de dag leiding aan geeft. Achtereenvolgens was hij projectmanager, ontwikkelingsmanager, regiodirecteur Vastgoed Noordwest, lid en voorzitter van de divisiedirectie en concerndirecteur Vastgoed & Woningbouw.

In 2012 trad Ton Hillen toe tot de Raad van Bestuur. Terwijl de bouwsector langzaamaan de crisis achter zich wist te laten, kwam Heijmans juist in de problemen. Enkele risicovolle projecten brachten het bedrijf in de financiële problemen. In 2016 nam Hillen de touwtjes in handen en bracht hij probleemprojecten als de Westfrisiaweg/N23 tot voltooiing, dan wel onder controle. Harde maatregelen schuwde hij hierbij niet. Zo werd een RIVM-project met flinke tegenzin uit handen gegeven en incasseerde Heijmans een verlies van 3,5 miljoen euro om grotere schade te voorkomen.

Bescheiden

Hoewel Heijmans een opzienbarende ommekeer wist te maken, blijft Hillen bescheiden. “Ik ben slechts een acht, anderen zijn een tien op hun vakgebied.” Dat hoeft echter geen probleem te zijn, aldus de bestuursvoorzitter die in de jaren negentig nog samen met Bert de Jong tweemaal Nederlands kampioen rally rijden werd. “Als ik een acht ben, is het prima, zolang ik maar tienen om me heen heb.”

Naast zijn CEO-functie bij Heijmans, is Ton Hillen sinds 2010 ook lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK).

In het nieuws