16.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Bartels Consultancy

Bartels Consultancy is een gespecialiseerd consultancybureau voor commercieel en juridisch advies inzake de waardering onroerende zaken (WOZ) en onroerendezaakbelasting (OZB). Oprichter en eigenaar van Bartels Consultancy is Dion Bartels, voorheen bekend als advocaat van gedupeerden in grote fraudezaken. Tegenwoordig rekent hij voornamelijk personen en organisaties die veel onroerend goed in beheer of eigendom hebben tot zijn klanten, waaronder leden van de Quote 500 en hun ondernemingen.

Grote vraag naar deskundig advies

Het consultancybureau werd opgericht in 2010, nadat Dion Bartels de advocatuur een jaar eerder vaarwel had gezegd. Diens Bartels Consultancy specialiseerde in WOZ- en OZB-zaken toen bleek dat de vraag naar deskundig advies op dit vlak zeer groot was. In de beginjaren hielp Bartels zijn klanten in het merendeel van de zaken met het verlagen van de WOZ-waarde. Het uitgangspunt was vooral om door een lagere WOZ ook de OZB te verminderen.

Sinds 2015 kan het daarentegen ook voordelig zijn om een hogere WOZ na te streven. Dat leidde tot de instroom van nieuwe klanten die Bartels Consultancy om deze reden inschakelden ter ondersteuning in bezwaarprocedures. Wie een woning koopt, kan bijvoorbeeld met een hogere WOZ van de bank een hogere hypotheek krijgen. Een hogere WOZ is daarnaast ook interessant als het object ter verhuur wordt aangeboden, aangezien de verhuurder dan een hogere huur mag rekenen.

Efficiënte werkwijze

Bartels Consultancy draagt zorg voor de gehele bezwaarprocedure voor klanten die hun OZB-aanslag aan Bartels voorleggen, inclusief eventuele vervolgstappen zoals een hoger beroep. Zo weet Bartels Consultancy binnen afzienbare termijn resultaat te behalen voor zijn klanten. Het consultancybureau werkt bovendien op basis van no cure, no pay. Indien succesvol, en alleen dan, betaalt de klant een kwart van de besparing in het eerste jaar aan Bartels Consultancy, dat een succesratio van 90 procent behaalt.

Contact:

Nieuws