18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Zhou Real Estate

Zhou Real Estate is een vastgoedontwikkelaar uit Den Haag, opgericht door ondernemer Atom Zhou. Onder meer in Den Haag, Rotterdam en Schiedam ontwikkelde Zhou Real Estate projecten, veelal met een gecombineerde commerciële en culture bestemming. In het bijzonder bieden de objecten kans om de Aziatische cultuur te representeren. Op die manier tracht eigenaar en directeur Atom Zhou Chinees-Nederlandse netwerken te versterken.

Projecten van Zhou Real Estate

Zo nam Zhou in Den Haag het initiatief tot het Asian Business Court (ABC). Hierin zijn kantoor- en bedrijfsruimten ingericht voor Aziatische bedrijven en hun Europese partners, naast hotel-, horeca- en congresfaciliteiten. Zhou startte het project in 2009, op de laatste beschikbare kavel in de Haagse wijk Ypenburg. Tien jaar later vond de opening van het ABC plaats.

In Rotterdam transformeerde Zhou Real Estate de voormalige discotheek Nighttown in een verzamelgebouw met detailhandel, horeca, appartementen en bedrijfsruimten. Ook is er plek voor een galerie. Het concept draagt de naam Colours of Asia en is middenin de Rotterdamse wijk Chinatown gerealiseerd.

Daarnaast ontwikkelt Zhou Real Estate in Schiedam Hotel Havendijk 1001, in het gebouw waarin voorheen de provinciale bibliotheek was gevestigd. Daarin zijn naast een hotel ook een Frans-Chinees restaurant, vergader- en co-workingruimten gevestigd.

Oprichter en eigenaar Atom Zhou

Bij al deze projecten put Atom Zhou uit zijn eigen veelzijdige netwerk. Op projectmatige basis brengt hij deskundigen bij elkaar en stimuleert een vruchtbare samenwerking, om met oog voor de geschiedenis van een object een nieuwe bestemming te realiseren.

Atom Zhou is tevens bestuurslid van het CDA Den Haag, bestuursvoorzitter van welzijnsorganisatie Stichting De Chinese Brug en was van 2013 tot 2017 voorzitter van de Dragons Businessclub, een vereniging ter versterking van de Chinees-Nederlandse zakenrelaties.

Contact:

Nieuws