18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Cor Mul

Organisatie:

www.cormul.nl

Cor Mul

Cor Mul (1960) is een vastgoedondernemer en projectontwikkelaar. Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan bij het familiebedrijf dat vastgoed beheerde, ging Mul met MPO zelfstandig verder in de projectontwikkeling, hoewel hij tot op de dag van vandaag bij het familiebedrijf betrokken blijft. Met inmiddels vele succesvolle projecten is Mul een bekende naam in de Amsterdamse vastgoedsector.

Eerste stappen binnen het vastgoed

Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma besloot Mul om bouwkunde te gaan studeren. Dat was in zijn ogen de juiste compromis tussen een commerciële én praktische opleiding, met een combinatie van techniek en theorie. Na zijn afstuderen zette Mul zijn eerste stappen binnen de wereld van het vastgoed, als afbouwcoordinator (dit heet tegenwoordig assistent projectleider) bij een projectontwikkelaar die een groot winkelcentrum in Rotterdam ontwikkelde.

Na deze stage bleef Mul nog enige tijd aan bij deze projectontwikkelaar, maar toen deze te maken kreeg met de zware crisis die destijds – midden jaren tachtig – in de bouw heerste, was er geen plek meer voor de net afgestudeerde Mul.

Naar administratieve en toezichthoudende rol

Met zijn diploma en enige werkervaring op zak ging Mul, mede ten gevolge van de krappe arbeidsmarkt in het vastgoed, toentertijd aan de slag bij het familiebedrijf in vastgoedbeheer, dat zijn vader in 1970 had opgezet. Aanvankelijk hield Mul zich vooral bezig met de technische zaken met betrekking tot het onderhoud van de woningen binnen het portfolio, maar na verloop van tijd ging Mul zich ook steeds meer met het administratieve en financiële gedeelte bezighouden.

Door een plan van de gemeente Amsterdam om achterstallig onderhoud structureel op te lossen, door middel van renovatiesubsidies, werd Mul in toenemende mate betrokken bij zaken zoals het maken van renovatieplannen, het aanvragen van subsidies, onderhoudsinventarisaties en financieringsaanvragen. Het plezier dat Mul in dit werk had, deed hem besluiten om de technische werkzaamheden achter zich te laten en in plaats daarvan een meer administratieve en toezichthoudende rol aan te nemen.

Mul Projectontwikkeling

Het idee achter Mul Projectontwikkeling ontstond midden jaren negentig. Toen renovatie van een blok binnen het familieportfolio – een woningcomplex op de locatie van het huidige Meerhuizenpoort – niet rendabel was, creëerde dat dé kans voor het ontstaan van Mul Projectontwikkeling (1994). Dat sloopte het complex en bouwde het vanaf de grond weer op. Het project begon in 1998 en werd in 2002 opgeleverd. Het succes van het project, evenals het plezier van het leiden van het project, droegen bij aan een toenemende interesse in de ontwikkeling van vastgoed.

Onder leiding van Mul heeft MPO inmiddels vele projecten tot een succesvol eind gebracht. Mul stelt daarbij klantgerichtheid voorop en geniet een groot vertrouwen van zijn leveranciers. Zo gebruikt (de familie) Mul al zo’n dertig jaar min of meer dezelfde toeleveranciers en streeft MPO ernaar om het hoogst mogelijke resultaat te bereiken voor de uiteindelijke gebruikers van hun projecten: de huurders.

In het nieuws