18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Dion Bartels

Organisatie:

www.bartelsconsultancy.nl

Dion Bartels

Dion Bartels is een voormalig advocaat in grote vastgoedfraudezaken. Tegenwoordig adviseert hij met zijn Bartels Consultancy in zaken waarin de waardering onroerende zaken (WOZ) en onroerendezaakbelasting (OZB) centraal staan.

Optreden tegen vastgoedfraude

In de jaren 2000 maakte Dion Bartels naam met zijn harde aanpak van vastgoedfraude. Hij trad veelvuldig op als advocaat van gedupeerden van malafide beleggingsfondsen. Een van de bekendste zaken waarin Bartels gedupeerden bijstond, was die van Palm Invest, waarover hij later ook een boek schreef. Andere zaken hadden betrekking op beleggingsfondsen zoals Golden Sun Resorts, Easy Life Investments, Caribbean Comfort en Partrust. Bartels voerde deze zaken uit naam van zijn eigen kantoor, Bartels Advocaten, door hem opgericht in 1985.

Focus op WOZ en OZB

Zijn huidige onderneming, Bartels Consultancy, begon Dion Bartels in 2010. Sindsdien staat hij zijn klanten bij wanneer zij hun WOZ aanvechten in een poging de OZB te verlagen of verhogen. Bartels draagt zorg voor de bezwaarprocedure, veelal voor klanten die voor een groot aantal panden OZB betalen, en beoogt zo de WOZ bij te stellen. Dat kan op verschillende manieren voordelig zijn. Een verlaging is in belastingtechnisch opzicht wenselijk, maar in het geval van verhuur, verkoop of herfinanciering van vastgoed kan juist een verhoging het nastreven waard zijn. леон зеркало

Overige activiteiten

Van 1982 tot 1990 was Dion Bartels namens de VVD gemeenteraadslid in Utrecht. Uit die periode komt mede zijn latere specialisatie in geldstromen omtrent vastgoedzaken voort. Van 2006 tot 2008 was Bartels bovendien secretaris, penningmeester en woordvoerder van de Vereniging Vastgoed Participanten, waarvan hij tevens oprichter was. Daarnaast is Bartels in te huren als spreker, om te spreken over al zijn zakelijke activiteiten, zijn professionele expertise, maar ook zijn (levens)ervaringen.

In het nieuws