21.3 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Jasper de Groot

Organisatie:

www.pararius.nl

Jasper de Groot

Jasper de Groot is de oprichter en tevens CEO van Pararius, de grootste onafhankelijke woningwebsite van Nederland. Samen met enkele andere jonge verhuurspecialisten zette De Groot in 2006 Pararius op om het versplinterde en slecht vindbare huuraanbod in Nederland op één website gratis inzichtelijk te verenigen. Op dit gebied is het tegenwoordig de grootste speler.

Carrière

De Groot begon in 1995 aan zijn opleiding Small Business aan de Hogeschool Inholland, waarvan hij in 2000 afstudeerde. Na zijn studie was hij drie jaar lang werkzaam als verhuurmakelaar bij Van de Steege. Daarna was hij als mede-eigenaar betrokken bij JLG Real Estate.

In 2006 zette Jasper de Groot met zakenpartners Dimitry Jansen en Joost van Lingen Pararius op. Zij zagen dat het huuraanbod in Nederland vaak slechts beperkt of tegen betaling op internet te bekijken was. Het doel is om met Pararius “mensen goed te informeren, onduidelijkheden weg te nemen, data inzichtelijk te maken en een zo volledig mogelijk aanbod te tonen”, aldus De Groot. Vanaf 2017 stelde De Groot zijn website ook open voor koopwoningen. Daarmee opende Pararius de aanval op Funda, op dat moment in Nederland de grootste website voor woningverkoop.

Pararius

Volgens Jasper de Groot onderscheidt niet alleen het ruime aanbod Pararius van de andere woningwebsites in Nederland, maar ook de onafhankelijkheid. Zo is makelaarssite Funda van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars, waar iets meer dan de helft van de Nederlandse makelaars bij is aangesloten. De overig 46 procent kan echter geen woningen plaatsen op Funda. De Groot wilde dergelijke beperkingen op zijn website voorkomen en stelt iedere professional in staat toe aan het aanbod toe te voegen. “Zo krijgt de woningzoekende een eerlijk en volledig overzicht van het meest actuele koop- en huuraanbod”, aldus De Groot.

Het vijftig medewerkers tellende team van Pararius stelt jaarlijks 70.000 mensen in staat een woning te vinden. De website toont het woningaanbod van 3.500 professionals en trekt maandelijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Het aanbod behelst ruim 60.000 woningen en van alle voor verhuur beschikbare vrijesectorwoningen is ongeveer zeventig procent op Pararius te vinden.

In het nieuws