21.3 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Laurens Ivens

Organisatie:

www.amsterdam.nl

Laurens Ivens

Laurens Ivens (1977) is een Nederlandse politicus en is sinds 2014 namens de Socialistische Partij (SP), als wethouder van Amsterdam verantwoordelijk voor de portefeuille Bouwen, Wonen, Wijkaanpak en Dierenwelzijn.

Carrière

Van 1996 tot 2000 studeerde Ivens Economie en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna startte Ivens in 2001 als beleidsmedewerker bij de SP, vijf jaar later werd hij lid van de gemeenteraadsfractie van de SP. In 2010 werd hij verkozen tot ‘Amsterdams raadslid van het jaar’ en eveneens tot fractieleider van de SP. Onder leiding van Ivens steeg het aantal zetels van drie naar zes in de Amsterdamse raad na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Ivens kreeg als eerste wethouder van de SP in Amsterdam de portefeuille omvattend Bouwen, Wonen, Wijkaanpak, Dierenwelzijn en stadsdeel Noord toebedeeld. Onder zijn bewind werd in 2015 een bouwrecord gevestigd: er werden bijna 8400 woningen in Amsterdam in aanbouw genomen. Naast zijn werk in de politiek was Ivens actief in de Public Affairs bij ANWB van 2011 tot 2014.

Na acht jaar als raadslid en vier jaar als wethouder gefungeerd te hebben, draagt Ivens het stokje nog niet over, bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 is hij namelijk lijsttrekker van de SP. Ivens wil Amsterdam ‘nog socialer en mooier maken dan het al is’.

In het nieuws