18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Luigi Prins

Organisatie:

www.cobraspen.nl

Luigi Prins

Luigi Prins is oprichter en directeur van vastgoed- en conceptontwikkelaar Cobraspen Groep. Prins focust zich met Cobraspen Groep, het bedrijf dat hij 26-jarige leeftijd begon, vooral op de regio’s Haarlem en Amsterdam en legt zich toe op (her)ontwikkeling van gebouwen en gebieden, zonder de authenticiteit hiervan uit het oog te verliezen.

Brazilië

Prins ging naar school op de Eerde International Boarding School Netherlands, waar hij ook zijn fascinatie voor oude, authentieke gebouwen ontwikkelde. Toen het hoofdgebouw van de school in Eerde werd gerestaureerd, was de jonge Luigi Prins veel op de bouwplaats te vinden. Daar deed hij kennis op en begon hij de waarde in te zien van monumentaal vastgoed.

Na zijn opleiding in Eerde en een periode bij een makelaarskantoor gewerkt te hebben ging Prins voor korte tijd naar Brazilië. Daar zocht hij zijn broer op en had hij een bijbaantje als surfplankverkoper. Net als zijn vader, die als partner van een groot bedrijf in Amsterdam werkzaam was in de vastgoedwereld, ging Prins eenmaal terug in Nederland aan de slag met het investeren in en renoveren van vastgoed.

Cobraspen groep

In 1984 richtte Luigi Prins zijn huidige bedrijf op. Cobraspen Groep – Compania Brasiliana Speculation, een verwijzing naar zijn tijd in Brazilië – mondde al snel uit in een groot bureau voor vastgoed- en gebiedsontwikkeling.

In het bijna veertigjarige bestaan heeft Cobraspen Groep verschillende grote projecten uitgevoerd. En ook de komende jaren staan er grote projecten op het programma. Zo is het terrein van een voormalig grote suikerfabriek tussen Haarlem en Amsterdam (project SugarCity) nog volop in ontwikkeling en ook de ‘Garage Passage’ en de ‘Blauwe Wetering’ zijn grote, langlopende projecten.

Een andere bekende exploitatie van Cobraspen Groep is het Office Hotel. Om leegstand van grote kantoorgebouwen te voorkomen richtte Prins dit merk op. Door ruimtes als individuele kantoren voor een korte periode te verhuren, konden kleine bedrijven, zoals zorgverleners en startups een kantoorruimte huren zonder zich lang vast te leggen. Voor Cobraspen Groep betekende dit dat leegstand werd voorkomen en voor de huurders was bijna alles aanwezig, zodat ze binnen een dag een kantoorruimte konden regelen.

Ook bij niet-commerciële projecten is Luigi Prins betrokken. Zo schonk hij in 2009 een natuurstenen fontein aan het Vondelpark in Amsterdam, zijn geboortestad. De verloren gegane Van Eeghenfontein – Van Eeghen is de initiatiefnemer van het Vondelpark – werd volledig gereconstrueerd en geplaatst door Cobraspen Groep, onder leiding van Prins. Vanuit zijn liefde voor Amsterdam redde hij later ook de Vondelkerk van de sloop. Hij kocht aandelen en verkocht deze voor een symbolisch bedrag aan Monumentenzorg, waardoor de kerk tot op de dag van vandaag nog overeind staat.

In het nieuws