20.4 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

Organisatie:

ODJ Vastgoed

Olaf de Jong

Olaf de Jong is een ondernemer en investeerder in vastgoed. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen onderneming, ODJ Vastgoed B.V., waarmee hij zich voornamelijk richt op onderhoud en exploitatie van recreatief en residentieel vastgoed. Zijn activiteiten beperken zich niet tot Nederland. De vastgoedportefeuille van De Jong bevindt zich ook in Spanje en Duitsland. De Jong heeft daarnaast jarenlange ervaring in verschillende managementfuncties bij bedrijven die zijn familie heeft opgericht en/of in bezit heeft, vaak ook gericht op vastgoed.

De wieg van Olaf de Jong stond in 1970 in Papendrecht. Hij groeide op in een echte ondernemersfamilie. Toen De Jong geboren werd, hadden zijn ouders een bakkerij in Dordrecht. Deze bakkerij verruilden ze eerst voor een lokale camping en vervolgens verhuisde het gezin naar het Noord-Limburgse Meijel, van waaruit zijn ouders verschillende recreatieparken opbouwden.

De Jong leerde al jong hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Hij zat van jongs af aan bepaald niet stil en leerde wat het is om hard te werken om je doelen te behalen. Toen hij oud genoeg was, nam zijn vader hem mee op zakenreizen in Europa en reisden ze naar vakbeurzen, waar ze de verschillende producten verhandelden die de ondernemingen van zijn familie maakten. Ook in de schoolvakanties werkte Olaf de Jong mee in de verschillende familiebedrijven.

Het ondernemerschap beviel hem wel en daarom ging De Jong na de middelbare school in Eindhoven commerciële economie studeren aan de Fontys Hogeschool. Niet alleen de aansluiting met het ondernemerschap, maar ook het brede karakter van deze studie sprak hem aan. Tijdens zijn studie liep hij stage in Duitsland bij de marketingafdeling van Black & Decker. Het buitenland lonkte en daarom koos De Jong ervoor om na het afronden van zijn studie commerciële economie in Maastricht verder te studeren aan de Universiteit Maastricht. Daar behaalde hij een master in International Business. Het laatste jaar van zijn studie volgde hij colleges aan de Carlos III Universiteit in Madrid. De brede opleidingen die Olaf de Jong gekozen had, gaven hem een goede basis om te gaan werken binnen de verschillende familiebedrijven.

In 1997 startte De Jong als afdelingshoofd bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in houtbergingen voor de Europese bouwmarkt. De Jong was binnen dit bedrijf onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van ISO 9000 bedrijfsprotocollen. In 2000 trad hij toe tot het managementteam van de vastgoedbedrijven van zijn vader en moeder. Ook de vakantieparken die zij hadden opgericht vielen hier onder. Na het overlijden van zijn vader nam De Jong in 2010 de leiding over van de holding van zijn vader en bleef hij er directeur tot 2013. Tegenwoordig is zijn bemoeienis bij de holding beperkt tot zijn betrokkenheid vanuit zijn rol als aandeelhouder.

In het begin van het millennium werd Olaf de Jong steeds actiever als investeerder in vastgoed. In 2008 richtte hij ODJ Vastgoed B.V. op. Met deze onderneming investeert hij sindsdien in vastgoed in Nederland, Spanje en Duitsland. Inmiddels heeft De Jong dan ook een brede portefeuille van residentieel vastgoed in binnen- en buitenland opgebouwd.

In het nieuws