18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Ger Jaarsma

Organisatie:

www.nvm.nl

Ger Jaarsma

Ger Jaarsma (1968) trad in het voorjaar van 2016 aan als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). In 2019 houdt hij het weer voor gezien. Vanwege kritiek vanuit de eigen gelederen stelt Jaarsma zich niet nogmaals beschikbaar.

Carrière

Jaarsma voltooide een opleiding Weg- en Waterbouwkunde aan de MTS Leeuwarden. Daarna volgden enkele jaren bij wegenbouwer KWS, onderbroken door bijna anderhalf jaar diensttijd. Bij wat nu Maintec heet zette hij zijn loopbaan voort. Hier zond hij technici uit en groeide door tot regiomanager Friesland. Sindsdien heeft Jaarsma ook nog een HTS-diploma Technische Bedrijfskunde en een masterdiploma Bedrijfskunde behaald, respectievelijk aan de Hanzehogeschool Groningen en de Open Universiteit Nederland.

Vanaf 2002 was Ger Jaarsma actief als beroepsbestuurder. Zo was hij tussen 2002 en 2016 directeur en later directievoorzitter van Kredietbank Nederland. Dit combineerde hij met een voorzitterschap van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK (2005-2010) en van de Stichting Schuldhulpverlening Voor Ondernemers SVO (2003-2012). In deze tijd werd hij ook actief lid van de VVD, onder meer als landelijk penningmeester (2013-2017), maar ook vicevoorzitter van de RvC van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf IMK (2010-2017), Omrop Fryslân (2010-heden) en Caparis (2016-heden). Tevens is hij lid van de RvC van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland (2008-heden) en voorzitter van de Raad van Toezicht van ROC Friese Poort (2017-heden). https://mostbet-games.net/ky/

NVM

Sinds april 2016 treedt Jaarsma op als voorzitter van de NVM. In deze hoedanigheid is hij ook lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland en namens de ondernemers lid van de Sociaal-Economische Raad. In zijn werk zoekt Jaarsma “de balans tussen het menselijke aspect en de zakelijke aanpak”. Desondanks zegden bij de NVM aangesloten woningmakelaars eind mei 2018 het vertrouwen in hun voorzitter op. Jaarsma zou een onbetrouwbare gesprekspartner zijn, zijn eigen belang dienen en belangrijke informatie achterhouden, zoals buitenlandse interesse in NVM-platform Funda. De kritiek deed Jaarsma een maand later besluiten niet langer beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn als voorzitter van de makelaarsvereniging. Zijn opvolger is Onno Hoes.

In het nieuws