16.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

NVM

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) behartigt de belangen van makelaars en taxateurs in Nederland. Meer dan de helft van alle makelaars in Nederland is lid van de NVM. De vereniging is daarnaast eigenaar van Funda, met 4 miljoen unieke bezoekers per maand de drukst bezochte woningwebsite van Nederland, en van NVM Realworks, de Academie voor Vastgoed, fluX en Brainbay BV.

De NVM bestaat uit de onderdelen Wonen, Business en Agrarisch & Landelijk Vastgoed. Niet de makelaars individueel, maar hun makelaarskantoren zijn lid van de NVM. De vereniging kent namelijk een ondernemerslidmaatschap. De NVM telt ongeveer vierduizend leden.

Bestuurscrisis

De NVM kende in 2018 een roerig jaar. In mei kreeg het Financieele Dagblad een brief in handen waarin alle afdelingsvoorzitters Wonen het vertrouwen opzeggen in voorzitter Ger Jaarsma. Zij vertegenwoordigen rond de 3600 leden, ongeveer negentig procent van alle leden. De motie van wantrouwen heeft tot gevolg gehad dat Jaarsma zichzelf niet beschikbaar stelt voor een nieuwe termijn in 2019. Hij was sinds 2006 voorzitter van de NVM. Zijn opvolger is Onno Hoes. Daarnaast werd in juli de voorzitter van de groep woonmakelaars, Frits Markus, uit het algemeen bestuur gezet. Het contrast met de andere bestuurders zou te groot zijn.

De NVM kondigde aan een bemiddelingsproces te beginnen, om de vervreemde woonmakelaars binnen boord te houden. Zij zagen hun motie van wantrouwen genegeerd en in plaats daarvan werd de voorzitter van hun vakgroep buitenspel gezet. De vereniging bracht naar buiten dat alle partijen unaniem achter de poging tot bemiddeling stonden, maar dat hier geen verdere informatie over zou worden gecommuniceerd.

Contact:

  • Fakkelstede 1, 3431 HZ Nieuwegein
  • Postbus 2222, 3430 DC Nieuwegein
  • +31 (0)30 608 51 85
  • info@nvm.nl
  • www.nvm.nl

Nieuws