NVM verder als coöperatie onder nieuwe voorzitter Hoes

Foto Freepik

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) wil een deel van het vermogen teruggeven aan de eigen leden. Daartoe heeft de organisatie zich recentelijk omgevormd tot een coöperatie, wat de uitvoer van dit plan fiscaal voordeliger maakt. Ook maakte de NVM bekend een nieuwe voorzitter te hebben gevonden in Onno Hoes. Hij volgt per 1 augustus Ger Jaarsma op.

Coöperatie

De NVM staat er volgens huidig voorzitter Ger Jaarsma financieel goed voor: “Er staat ruim veertig miljoen euro op de bank.” Daarbij wijst hij onder andere op het succes van woningplatform Funda. “We zouden een deel willen teruggeven aan de leden, en dat is fiscaal makkelijker in een coöperatie”, licht Jaarsma het besluit toe. Daarmee wil de NVM bovendien de betrokkenheid van de leden vergroten. De omvorming tot coöperatie is het laatste wapenfeit van scheidend voorzitter Jaarsma. Hij legt eind juli na één termijn zijn functie als voorzitter van de NVM neer.

Hoes: “NVM positioneren als dé gesprekspartner voor overheden”

Onno Hoes volgt Jaarsma op. Hoes was in het verleden gedeputeerde en burgemeester van Maastricht. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Bij de NVM is zijn rol duidelijk. “Hoes is een verbinder, die de vereniging NVM naar de volgende fase kan brengen en als boegbeeld de NVM als partner kan positioneren tussen andere partijen op het gebied van vastgoed, duurzaamheid en fiscaliteit”, schrijft de NVM op zijn website. Daarin kan Hoes zich vinden: “Ik zie het als mijn taak om samen met de besturen van de vakgroepen én van de NVM-afdelingen de NVM nog beter landelijk, provinciaal en lokaal te positioneren als dé gesprekspartner voor overheden als het gaat over de vastgoedsector.”

DELEN