18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
by Manon van de Leur Wikimedia

Linkedin:

Marnix Norder

Organisatie:

www.aedes.nl

Marnix Norder

Voormalig wethouder Marnix Norder is voorzitter van de vereniging van woningcorporaties Aedes en medeoprichter van Steenvlinder, een maatschappelijke onderneming die het realiseren van zelfbouw mogelijk maakt. Norder heeft bovendien veel ervaring als bestuurder en adviseur, nevenfuncties die hij momenteel ook bekleedt.

Carrière

Op 3 mei 1965 werd Norder geboren in Zaandam en rondde het VWO af op de Christelijke Scholengemeenschap in Assen. Hierna stroomde hij door naar de Rijksuniversiteit Groningen waar hij Filosofie en Scheikunde studeerde en beide studies afsloot met het behalen van de doctorandustitel. Gedurende deze studies was Norder lid van de studentenvereniging Hendrik de Cock, het huidige Dionysos, en redacteur en verslaggever van OOG TV.

In september 2015 richtte Norder met compagnon Hans Sparreboom woningbouwonderneming Steenvlinder op. Steenvlinder biedt aan gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties de mogelijkheid tot zelfbouw door middel van drie pakketten waarbij de mate van betrokkenheid van Steenvlinder varieert. Norder adviseert en begeleidt daarnaast woningbouwcorporaties, overheden en zorginstellingen via MAACC, het bedrijf dat hij in 2014 oprichtte.

Bovendien is Norder momenteel actief als voorzitter van Aedes, de vereniging waar bijna 300 Nederlandse woningcorporaties bij zijn aangesloten. Sex in de buurt op you2match , bekijk alle geheime oproepjes Op de website van Aedes houdt hij een blog bij waarin in onder andere actuele kwesties gelinkt worden aan de woningbranche, Norder geeft hier vanuit zijn perspectief toelichting op.

In het nieuws