Martin van Rijn benoemd als nieuwe voorzitter van Aedes

Foto Pixabay

Martin van Rijn is per 1 september 2020 de nieuwe voorzitter van vereniging van woningcorporaties Aedes. Hij volgt Marnix Norder op, die op 1 januari vertrok. Sindsdien was Tonny van de Ven waarnemend voorzitter: “Wij zien in Martin van Rijn een verbindende en maatschappelijk zeer betrokken voorzitter.”

Van Rijn: “Juist in deze tijd heel uitdagend om voorzitter te mogen worden van Aedes”

Eerder deze maand benoemden de leden van Aedes hun nieuwe voorzitter voor een termijn van vier jaar. Martin van Rijn noemt het een uitdagende tijd om het voorzitterschap op zich te nemen. “Woningcorporaties vormen van oudsher een sociaal fundament van onze samenleving”, licht hij toe. “Juist nu komt het erop aan de klassieke opdracht voor het bouwen en beheren van betaalbare woningen te combineren met de nieuwe opdracht van de energietransitie, de maatschappelijke opdracht voor leefbare wijken én de verbinding van wonen met zorg.” Waarnemend voorzitter Tonny van de Ven toont zich tevreden met de nieuwe voorzitter. “Hij kan de komende jaren de corporatiesector verder versterken en als boegbeeld het verschil maken voor onze vereniging.”

Lange bestuurlijke carrière

Van Rijn was de voorbije drie maanden minister voor Medische Zorg en Sport. Daarmee gaf hij leiding aan de bestrijding van het coronavirus, sinds zijn voorganger Bruno Bruins half maart oververmoeid raakte. In de periode daarvoor was Van Rijn bestuursvoorzitter van ziekenhuisgroep Reinier Haga, na een vijfjarige termijn als staatssecretaris in het kabinet-Rutte II. Vóór 2012 was hij onder meer bestuursvoorzitter van pensioenuitvoerder PGGM, directeur-generaal bij de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

DELEN