18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024
Placeholder Avatar

LinkedIn:

Twan Cats

Organisatie:

www.hypotheker.nl

Twan Cats

Twan Cats is commercieel directeur van De Hypotheker, al jarenlang marktleider op het gebied van onafhankelijk financieel advies. Daarmee is hij verantwoordelijk voor onder meer de afdelingen Communicatie, Online marketing & Sales, Marketing Intelligence, Product & Propositie Management en Sales.

Carrière

Cats is meester in de rechten en studeerde aan de Universiteit van Tilburg, tussen 1991 en 1997. In 2000 vulde hij zijn scholing aan met een cursus aan het prestigieuze Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD), Europees Instituut voor Bedrijfsbeheer. Hier volgde hij een zogenaamd young manager program in Business Administration & Management. Een jaar later doorliep Cats een masterprogramma Executive Course, Strategy & Development aan het International Institute for Management Development (IMD), een onafhankelijke, van oorsprong Zwitserse businessschool die al jarenlang in de top van het onderwijsveld staat.

Na zijn afstuderen van de Universiteit van Tilburg ging Twan Cats aan het werk voor KPN, waar hij tot 2005 zou aanblijven in verscheidene hogere managementposities. Van eind 2005 tot begin 2010 was Cats directeur Sales bij softwareleverancier Raet. Deze functie combineerde hij met een plek in de adviesraad van telecomprovider Ortel Mobile. Eenzelfde rol vervulde Cats van 2010 tot 2012 voor Hyves, waar hij zich bezighield met de integratie van sociale media, apps en mobile telefonie.

Uit Cats’ tijd bij Hyves kwam jongerentelecomprovider *Bliep voort, opgezet samen met andere voormalige Hyves-bestuurders. Als mede-eigenaar van *Bliep nam Cats wederom zitting in de adviesraad, tot december 2014. Vanaf 2012 was Cats met Dubbel MT ook drie jaar lang werkzaam als telecom-consultant. Vanaf 2010 is hij bovendien partner bij de Dutch Communications Group.

De Hypotheker

Sinds mei 2013 is Twan Cats betrokken bij de Blauwtrust Groep, waaronder onder meer De Hypotheker valt. In september van 2014 groeide Cats door tot commercieel directeur van De Hypotheker, zijn huidige functie.

In het nieuws