18 C
Amsterdam
zaterdag, juni 19, 2021

Pierre Vacances & Center Parcs Group

De Pierre & Vacances Center Parcs Group is markleider op het gebied van lokaal toerisme in Europa. Dit overwicht komt voort uit een fusie tussen het van oorsprong Franse Pierre et Vacances en het Nederlandse Center Parcs. Ook merken als het Belgische Sunparks zijn onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Group. De groep heeft ongeveer 12.000 medewerkers in dienst en is uitbater van meer dan 45.000 accommodaties, op ongeveer 300 locaties in Europa.

Fusies en overnames

Het ontstaan van de groep begon met de overname van Gran Dorado door Pierre et Vacances in 2001. De Nederlandse bungalowvakantie-aanbieder Gran Dorado was destijds al enkele jaren de grootste speler op zijn gebied binnen Europa. Datzelfde jaar nam Pierre et Vacances Center Parcs over. Dit deed het samen met DB Capital Partners, maar in 2003 trok deze laatste partij zich terug en kwam Center Parcs Europe volledig in handen van Pierre et Vacances. Een jaar eerder waren de voormalige concurrenten Gran Dorado en Center Parcs al onder deze naam samengevoegd. Hoewel de Nederlandse Mededingingsautoriteit zich aanvankelijk verzet tegen de fusie, ging deze alsnog door nadat enkele parken van de hand waren gedaan.

In 2007 volgde de overname van Sunparks, dat vier parken exploiteerde in België. Deze merknaam is daarna blijven bestaan, in tegenstelling tot Gran Dorado. Het concern schoof in de jaren daarna enkele parken in Nederland en België heen en weer tussen de merknamen Center Parcs en Sunparks.

De Groep is voor zover bekend niet van plan nieuwe parken te realiseren in Nederland. De bestaande parken worden daarentegen gemoderniseerd en in onder meer Frankrijk en Duitsland staan wel nieuw te bouwen parken op de planning.

Branden

Door de jaren heen zijn er diverse grote branden geweest op parken van Center Parcs. Tussen 1989 en 2002 raakten vijf verschillende parken zwaar beschadigd en moesten deze lange tijd de deuren gesloten houden. Daarna bleven grote branden uit, maar in 2005 en 2007 braken wel op kleinere schaal branden uit in de parken Het Meerdal en De Eemhof.

Contact:

  • Rivium Boulevard 213, 2909 LK Capelle aan den IJssel
  • +31 (0)10 498 9898
  • www.groupepvcp.com

Nieuws